نتایج یك مطالعه نشان می دهد

زنان بیش از مردان در معرض خطر مرگ ناشی از حمله قلبی هستند

زنان بیش از مردان در معرض خطر مرگ ناشی از حمله قلبی هستند

آتی جو: پژوهشگران می گویند، مطالعه جدیدشان نشان داده است که زنان بیش از مردان بعد از حمله قلبی جان خودرا از دست می دهند و این یافته ها نیاز به آگاهی رسانی بیش از خطرات بیماری قلبی در زنان را برجسته می کند.


به گزارش آتی جو به نقل از ایسنا و به نقل از ایندیپندنت، یک مطالعه جدید نشان میدهد که زنان دو برابر بیش از مردان در معرض خطر مرگ بعد از حمله قلبی هستند.
پژوهشگران می گویند این یافته ها نیاز به آگاهی رسانی بیش از خطرات بیماری قلبی در زنان را برجسته می کند.
طبق این مطالعه، زنان ۵۵ ساله و کمتر بعد از رسیدن به بیمارستان باید ۱۵ دقیقه بیشتر برای درمان منتظر بمانند.
مطالعات قبلی نشان داده اند که بانوانی که گرفتار حمله قلبی می شوند، زمانی که شریان اصلی وارد شده به قلب بطور کامل مسدود می شود و اصطلاحا انفارکتوس میوکارد (STEMI) رخ می دهد، تشخیص و درمان مناسبی در طول بستری در بیمارستان در مقایسه با مردان دریافت نمی کنند.
کارشناسان معتقدند که این ممکنست به سبب سن بالاتر، سایر بیماریها و استفاده کمتر از استنت برای باز کردن عروق مسدود شده باشد.
دکتر ماریانا مارتینیو، نویسنده این مطالعه از بیمارستان گارسیا د اورتا(Garcia de Orta) در پرتغال می گوید: زنان در هر سنی که گرفتار انفارکتوس میوکارد می شوند، بطور ویژه در معرض خطر بالای تشخیص ضعیف هستند. این زنان بعد از حمله قلبی، با کنترل دقیق فشار خون، سطح کلسترول و دیابت و ارجاع به توانبخشی قلبی، نیاز به نظارت منظم دارند.
وی ادامه داد: سطح استعمال دخانیات در زنان جوان درحال افزایش است و این مشکل باید حل شود. در کنار این مساله باید فعالیت بدنی و سبک زندگی سالم نیز ترویج شود.
این پژوهش جدید نتایج کوتاه مدت و بلندمدت بعد از حمله قلبی STEMI را در زنان و مردان مقایسه و بررسی کرد که آیا تفاوت های جنسی در زنان پیش از یائسگی(۵۵ سال و کمتر) و زنان یائسه(بیش از ۵۵ سال) آشکار است یا خیر.
در این مطالعه ۸۸۴ بیمار با میانگین سنی ۶۲ سال بررسی شدند که ۲۷ درصد از آنها زن بودند.
پژوهشگران می گویند، زنان در این مطالعه با میانگین سنی ۶۷ مسن تر از مردان با میانگین ۶۰ سال بودند و نرخ فشار خون بالا، دیابت و سکته های قبلی در آنها بیشتر بود. در مقابل، مردان بیشتر سیگاری و مبتلا به بیماری عروق کرونری بودند.
در صورتیکه زمان بین بروز علایم و درمان با استنت بطور کلی بین زنان و مردان تفاوتی نداشت، زنان قبل از یائسگی بعد از رسیدن به بیمارستان تاخیر درمان قابل توجهی بیشتری نسبت به همتایان مرد خود داشتند که به ادعای پژوهشگران، ۹۵ دقیقه در مقابل ۸۰ دقیقه است که حکایت از ۱۵ دقیقه انتظار بیشتر برای زنان دارد.
پژوهشگران با در نظر گرفتن عواملی مانند دیابت، کلسترول بالا، فشار خون بالا، بیماری عروق کرونری، نارسایی قلبی، بیماری مزمن کلیوی، بیماری عروق محیطی، سکته مغزی و سابقه خانوادگی بیماری عروق کرونری، خطر نتایج نامطلوب را بین زنان و مردان مقایسه کردند.
آنها می گویند در روز ۳۰ام، ۱۱.۸ درصد از زنان جان خودرا از دست دادند، در صورتیکه این نرخ در مردان معادل ۴.۶ درصد بود.
همین طور در پنج سال بعد از تجربه سکته قلبی، نزدیک به یک سوم از زنان(۳۲.۱ درصد) در مقایسه با ۱۶.۹ درصد از از مردان قربانی شده بودند.
در همین حال، بیش از یک سوم از زنان(۳۴.۲ درصد) در مقایسه با ۱۹.۸ درصد از مردان طی پنج سال، حوادث نامطلوب قلبی عروقی عمده را تجربه کردند.
دکتر مارتینیو اظهار داشت: زنان دو تا سه برابر بیش از مردان احتمال نتایج نامطلوب را در کوتاه مدت و بلندمدت داشتند.
پژوهشگران تحلیل و بررسی بیشتری انجام دادند و ۴۳۵ مرد و زن را برمبنای عوامل خطر بیماری قلبی همچون فشار خون بالا، دیابت، کلسترول بالا و سیگار کشیدن مقایسه کردند.
این مطالعه نشان داد که در بیماران مشابه بالای ۵۵ سال، همه نتایج نامطلوب اندازه گیری شده در زنان شایع تر از مردان است.
حدود ۱۱.۳ درصد از زنان در ۳۰ روز در مقایسه با ۳.۰ درصد از مردان جان خودرا از دست دادند و در پنجمین سال، یک سوم از زنان(۳۲.۹ درصد) در مقایسه با ۱۵.۸ درصد از مردان قربانی شده بودند.
دکتر مارتینیو می گوید: زنان یائسه بعد از انفارکتوس میوکارد نتایج کوتاه مدت و بلندمدت بدتری نسبت به مردان هم سن خود داشتند. زنان قبل از یائسگی، مرگ و میر کوتاه مدت مشابهی داشتند، اما در طولانی مدت پیش آگهی ضعیف تری در مقایسه با همتایان مرد خود داشتند.
وی ادامه داد: در صورتیکه مطالعه ما دلیلهای این تفاوت ها را بررسی نکرده است، علایم غیر معمول انفارکتوس میوکارد در زنان و استعداد ژنتیکی ممکنست در این مساله نقش داشته باشند. ما هیچ تفاوتی در استفاده از داروهای کاهش فشار خون یا سطح چربی بین زنان و مردان پیدا نکردیم.
او در آخر اظهار داشت: این یافته ها یادآوری دیگری از نیاز به آگاهی بیش از خطرات بیماریهای قلبی در زنان را نشان میدهد. پژوهش های بیشتری برای درک این که چرا پس از انفارکتوس میوکارد، نابرابری جنسیتی وجود دارد، مورد نیاز است تا بتوان گام هایی برای کاهش این شکاف برداشت.
این پژوهش که هنوز مورد بررسی همتا قرار نگرفته است، روز دوشنبه در کنگره علمی انجمن قلب و عروق اروپا ارائه شد.



1402/03/03
14:38:36
5.0 / 5
328
تگهای خبر: پژوهشگر , علم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۳
آتی جو