معاون علمی رییس جمهور:

خیلی از پژوهشگاه های دولتی ماحصل چندانی نداشتند

خیلی از پژوهشگاه های دولتی ماحصل چندانی نداشتند

آتی جو: تهران- معاون علمی و فن آوری رئیس جمهوری با اشاره به اینكه بسیاری ازپژوهشگاه های دولتی با عمری بیش از یكصد سال ماحصل چندانی نداشتند، اظهار داشت: توجه بیشتر به بخش خصوصی بهترین راهكار تبدیل دستاوردهای پژوهشی به فناوری و افزایش درآمد اقتصادی كشور است.


به گزارش روز یكشنبه گروه علمی ایرنا از معاونت علمی و فناوری رئیس جمهوری، سورنا ستاری در جشن بلوغ فناوری و خروج 13 داروی نوتركیب حوزه زیست فناوری از مرحله شتابدهی و تولید نیمه صنعتی شتابدهنده پرسیس ژن در سخنانی اظهارداشت: برای خلق فناوری از پژوهش، بایستی به كمك بخش خصوصی شیوه های نوین در پژوهش جایگزین روش های پیشین و عمدتاً هزینه بر دولتی شود.
وی اضافه كرد: تجربه سرمایه گذاری كلان بخش دولتی در پژوهش نشان داده این روش نتیجه بخش نیست، در صورتی كه می توان با تولید محیط مساعد فعالیت بخش خصوصی و صرف هزینه به مراتب كمتر، نتایج بهتری در تولید فناوری و نوآوری از پژوهش حاصل كرد.
ستاری اظهار داشت: با وجود سرمایه گذاری های كلان از جانب دولت در بخش پژوهش، نتیجه درخور توجهی حاصل نشده است چونكه پژوهش از دل بخش خصوصی بیرون نخواهد آمد.
وی افزود: هزینه كرد دولت در پژوهش های كاربردی و معرفی استخدام دولتی بعنوان راهكار اشتغال، مسیر نادرستی برای رسیدن به پیشرفت و رفع مشكلات است و تنها زمانی كه بخش خصوصی نقشی در پژوهش و اشتغال داشته باشد، مشكلات كشور مرتفع خواهد شد.
رئیس بنیاد ملی نخبگان در ادامه، فعالیت شتاب دهنده زیست فناوری پرسیس ژن در تولید فناوری را با تاكید بر توانمندی و خلاقیت نیروی انسانی خویش را نمونه ای موفق از الگوی جدید پژوهش دانست.
وی اضافه كرد: این شتابدهنده بخش خصوصی فعال در حوزه زیست فناوری با تحول فرهنگی و تولید محیط مساعد، توانسته است ظرف كمتر از دو سال بیش از 17 فناوری و محصول دارویی تولید نماید.
وی اضافه كرد: این درحالی است كه خیلی از پژوهشگاه های دولتی در طول بیش از یكصد سال فعالیت خود ماحصل چندانی به ارمغان نیاوردند؛ توجه به این مورد اهمیت اصلاح نوع نگرش عمومی و تحول كامل در روش های پیشین را دوچندان می كند.
ستاری، لزوم تأمین هزینه های پژوهش كاربردی از دل پژوهش را مورد تاكید قرارداد و اظهار داشت: فناوری از دل كارآفرین و پژوهشگری خارج می گردد و اگر پژوهشگر از دل پژوهش كاربردی برای پژوهش هزینه كند، فناوری قابل رقابت از پژوهش حاصل می گردد.
وی با تاكید بر لزوم مساعد كردن محیط كسب و كار در كشور برای پژوهشگران اظهار داشت: باید حوزه های درگیر با شركت های و پژوهشگران بخش خصوصی و دانش بنیان، همچون مالیات، بیمه و گمرك برای فعالیت بهتر این بخش ها سازگار شوند و مهم تر از معافیت ها، درك صحیح این بخش ها به خصوص شركت های دانش بنیان و استارتاپ ها است.
وی با اشاره به ظرفیت خارق العاده تهران برای پرورش خلاقیت ونوآوری بر اساس زیست بوم كارآفرینی اظهار داشت: برمبنای جدیدترین آمار شاخص جهانی نوآوری(GII)، تهران همچون 50 شهر فناور دنیاست و آینده این شهر در گرو فناوری و نوآوری است.
ستاری افزود: بر همین مبنا به شكل جدی توسعه شتاب دهنده های حوزه های معین و تعاملات با شهرداری تهران صورت گرفته است تا پایتخت به یك پارك فناوری تبدیل شود؛ البته پارك فناوری یك مفهوم فیزیكی نیست و باید روح نوآوری و فناوری در یك شهر جریان داشته باشد، به صورتی كه نیروی انسانی خلاق، جوان و تحصیلكرده بتوانند ایده های خویش را در قالب یك كسب و كار فناور و دانش بنیان پیاده كنند.

**تحقق سهم 3 درصدی ایران از بازار جهانی زیست فناوری محقق می شود
دكتر مصطفی قانعی دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری هم با اشاره به تولید محصولات نوتركیب حوزه زیست فناوری از جانب شتاب دهنده بخش خصوصی اظهار داشت: تولید سلول و توسعه سلول در دست محققان كشور است و ایران با در اختیار داشتن دانش و فناوری چند قدم جلوتر از دیگر كشورها در عرصه تولید داروهای زیست فناوری حركت می كند.
وی اضافه كرد: در جهت تولید و بومی سازی 50 قلم دارویی از 140 داروی مهم و كلیدی، تولید 20 داروی ثروت آفرین توسط این شتاب دهنده با موفقیت به اتمام رسیده است و با تولید 10 قلم دارویی مهم دیگر، ارتقای قابل توجه جایگاه كشور را در تولید داروهای زیست فناوری شاهد خواهیم بود.
قانعی با اشاره به اینكه رسیدن به سهم سه درصدی ایران از بازار جهانی زیست فناوری دور از انتظار نیست اضافه كرد: با تولید شتاب دهنده های دیگر 35 محصول داروی جدید در دست تولید قرار می گیرد ضمن این كه در آسیا به جایگاه نخست خواهیم رسید، سهم ایران از 3 درصد بازار جهانی زیست فناوری هم محقق می گردد.
وی با اشاره حركت كشور در تامین نیازهای واكسن اظهار نمود: در كمتر از یك سال جدید تولید شده و بیش از 40 فارغ التحصیل دكتری تخصصی در یك مجموعه شتاب دهنده بخش خصوصی فعالیت می نمایند و دستاوردهای قابل توجهی داشته باشند كه این امر نشان داده است باید رویكردها تغییر پیدا كند این كه با حمایت بخش خصوصی هزینه ها در پژوهش به سمت نتیجه بخش بودن حركت نماید.

**بلوغ 13 شركت فناور توسط پرسیس ژن و ورود به بازار محصولات دارویی
امیرحسین كارآگاه مدیرعامل پرسیس ژن هم در این مراسم در سخنانی جذب نخبگان جوان كشور و فعالیت در حوزه زیست فناوری تولید محصولات منحصر به فرد و عدم تولید محصولات دارای مشابه داخلی را دو ماموریت اصلی شتاب دهنده ی بخش خصوصی زیست فناوری عنوان نمود.
وی اضافه كرد: تلاش می نماییم تا استانداردهای جهانی حوزه دارویی در پرسیس ژن دریافت و رعایت شود و محققان در بستر این شتابدهی تمامی استانداردهای لازم برای ورود به بازارهای جهانی را در تولید محصولاتشان در نظر بگیرند.
كارآگاه با اشاره به فعالیت 87 پرسنل در پرسیس ژن اضافه كرد: 47 نفر از افراد با مدرك دكتری PHD مشغول كار هستند، شركت ها عمدتاً در تیم های چهار نفره فعالیت می نمایند اما به محض این كه به فروش برسد اشتغال آنها هم به طرز قابل توجهی افزایش می یابد.
وی افزود هم اكنون 4 شركت از شتاب دهنده پرسیس ضمن جذب سرمایه، در شركت های خود یا در شهرك های صنعتی مستقر هستند. همینطور طیف دیگری از این شركت ها، امسال و سال آینده با جذب سرمایه و خروج از پرسیس ژن، در بازار دارویی كشور فعالیت خویش را توسعه خواهند داد.
كارآگاه، با اشاره به فناوری تولید دارو بعنوان مهم ترین تولیدی شتاب دهنده پرسیس ژن عنوان كرد: امروز بعد از 22 ماه فعالیت شبانه روزی جشن بلوغ فناوری و خروج 13 داروی نوتركیب حوزه زیست فناوری از مرحله شتابدهی و تولید نیمه صنعتی برگزار می گردد.
مدیرعامل شتاب دهنده پرسیس ژن، با اشاره به تكمیل روند توسعه، تولید و تجاری سازی 13 داروی جدید زیست فناوری با حمایت معاونت علمی و فناوری از این شتابدهنده اظهار داشت: اكنون گسترش مرزهای دانش با تلاش بیش از 350 نفر از متخصصان جوان زیست فناوری كشور كه در این شتابدهنده زیست فناوری فعالیت می نمایند، محقق شده است.
كارآگاه، عرضه خدمات و امكانات پرسیس ژن برای توسعه استارتاپ های دارویی را خاطرنشان كرد و اظهار داشت: پرسیس ژن خویش را نسبت به عرضه اداده ها و فناوری ها مورد نیاز استارتاپ ها موظف می داند. همینطور تولید امید برای كسب مهارت و دانش افزایی مهم ترین هدف كاری شتاب دهنده پرسیس ژن است.

**باور به توانمندی تولید كننده ایرانی تضمین كننده رونق محصولات زیست فناوری
غلامرضا اصغری رئیس سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت، دارمان و آموزش پزشكی هم در این مراسم با اشاره به لزوم باور به توانمندی تولیدكننده داخلی در تأمین كالاهای مورد نیاز به خصوص در حوزه سلامت عنوان كرد: برتر بودن كالای خارجی نسبت به نمونه داخلی باور عمومی نادرست جامعه است و باید یك تغییر عمده در این نگرش صورت بگیرد.
وی اضافه كرد: این اصلاح نگرش با تولید كیفی و مرغوب در كنار تضمین از جانب تولیدكننده صورت می گیرد و خوشبختانه اتفاقی كه امروز در این شتاب دهنده زیست فناوری اتفاق افتاده، تا حدود زیادی دغدغه اطمینان به محصولات تولیدی در حوزه سلامت و دارو را برطرف كرده است.
رئیس سازمان غذا و دارو اظهار داشت: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی خویش را موظف می داند در ایام آینده كه شرایط واردات و تأمین قدری پیچیده تر می گردد از شركت هایی كه روی پای خود ایستاده اند و تولیدات آن ها كشور را در خودكفایی یاری می كند حمایت كند.
** 1836 **1440


1397/05/01
13:07:32
5.0 / 5
5004
تگهای خبر: آینده , استارتاپ , پژوهشگر , توسعه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۵
آتی جو