به كمك سخت­ افزارهای محاسباتی؛

سیستم بازشناسی اشیا مبتنی بر قشر بینایی مغز ساخته می گردد

سیستم بازشناسی اشیا مبتنی بر قشر بینایی مغز ساخته می گردد

آتی جو: سیستم بازشناسی اشیا مبتنی بر قشر بینایی مغز توسط محققان كشور مدل سازی و پیاده سازی شد.



به گزارش آتی جو به نقل از مهر، دكتر بیژن علیزاده مجری طرح تحقیقاتی «مدل سازی و پیاده سازی سخت افزاری سیستم بازشناسی اشیا مبتنی بر قشر بینایی مغز» اظهار داشت: این طرح با حمایت ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی اجرا و عملیاتی شده است.
عضو هیات علمی دانشگاه تهران اظهار داشت: یكی از كاربردهای این طرح، سیستم بازشناسی اشیاء در ربات ها است تا با كارگذاری آن در ربات ها، تشخیص اشیاء در راه برای آنها آسان تر و با سرعت بیشتری صورت گیرد.
ویافزود: برای دستیابی به دانش عملكرد سامانه بینایی مغز انسان در امر تشخیص اشیا، محققان مدلهای محاسباتی-شناختی گوناگونی در حوزه علوم شناختی عرضه كردند.
علیزاده اظهار داشت: سیستم های كامپیوتری معمولی عادی قادر به پردازش حجم زیادی از داده ها نیستند و عملكرد زمانی و سرعت آنها بسیار كندتر از مغز انسان است و برای بهبود سرعت پردازش، چاره پیاده سازی سخت افزاری مدلهای محاسباتی شناختی عنوان شد تا بدین ترتیب كارایی مدل پیاده سازی شده به سیستم بینایی انسان نزدیكتر شود.
وی با اشاره به اینكه گروهی هایی از محققان در بعضی كشورها، كوشش برای مدل سازی و پیاده سازی سخت افزاری سیستم بازشناسی اشیاء را آغاز كردند، خاطرنشان كرد: به دنبال این فعالیت ها از لحاظ نظریه مدل هایی برای تشخیص اشیاء مبتنی بر سیستم بینایی انسان در حوزه علوم شناختی عرضه شد، اما پژوهشگران و صاحب نظران فعال در دانشكده مهندسی برق و كامپیوتر دانشگاه تهران موفق شدند با اجرای این طرح موفقیتی تازه برای اجرا و پیشبرد این طرح تحقیقاتی رقم بزنند.
عضو هیات علمی دانشگاه تهران خاطرنشان كرد: شبكه ­های عصبی كانولوشن مجموعه­ ای از شبكه ­های عصبی یادگیری عمیق هستند كه از سیستم بینایی پستانداران الهام گرفته شده و در طول چند سال اخیر به دلیل شباهت بالای عملكرد به سیستم عصبی بیولوژیكی و همینطور عملكرد، به شدت مورد توجه قرار گرفتند.
وی افزود: از این سیستم­ها می­ توان در كاربردهای مختلف یادگیری ماشین، مانند بینایی ماشین، بازشناسی الگوهای تصویری، بازشناسی گفتار و پردازش زبان طبیعی استفاده نمود.
علیزاده افزود: در عرصه­ علوم اعصاب شناختی مطالعات بسیار زیادی صورت گرفت كه در چند دهه اخیر با پیشرفت تكنیك­ های مختلف رشد چشمگیری داشته است و مدل­ های بسیاری بر اساس این دانش و اطلاعات عرضه شدند كه هدف اصلی آنها عملكرد و رفتاری مشابه با مغز انسان هستند.
وی اضافه كرد: با پیشرفت بدست­ آمده در حوزه سخت­ افزارهای محاسباتی، بستری جهت عرضه مدلی با عملكرد بالا و زمان پردازش پایین مشابه با سیستم بینایی فراهم گردید.
عضو هیات علمی دانشگاه تهران اظهار داشت: در این طرح تلاش می گردد كه سیستم ساختاری طراحی و پیاده سازی شود كه علاوه بر تطابق بر یافته های فیزیولوژیك از سیستم بینایی انسان، از لحاظ صنعتی و سرعت عمل با محصولات موجود قابل مقایسه باشد و قابلیت استفاده در یك سیستم نهفته برای تشخیص اشیا را داشته باشد.
علیزاده تصریح كرد: كمك به افراد نابینا جهت تشخیص موانع، كمك به درمان بیماران اتیسم جهت افزایش حضور ذهن و تمركز آنها، آموزش زبان فارسی یا هر زبان دیگری به كودكان از دیگر موارد استفاده از مدل سازی و پیاده سازی سیستم بازشناسی اشیا مبتنی بر قشر بینایی مغز است.

1397/06/11
12:51:57
5.0 / 5
4697
تگهای خبر: پژوهشگر , تحقیقات , توسعه , دانش
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۴
آتی جو