طراحی فرآیندی جدید برای حذف آلاینده دی اكسید گوگرد

طراحی فرآیندی جدید برای حذف آلاینده دی اكسید گوگرد

آتی جو: تهران- پژوهشگران گروه مهندسی فرآیند دانشكده مهندسی شیمی دانشگاه تربیت مدرس فرآیند جدیدی برای حذف آلاینده دی اكسید گوگرد توسعه دادند كه در آن هیچ زباله نامناسب تولید نشده و دی اكسید گوگرد به محصول صنعتی گوگرد تبدیل می گردد.


به گزارش آتی جو به نقل از ایرنا، دی اكسید گوگرد بعنوان یكی از مهمترین آلاینده های هوا و از عوامل اصلی تولید باران های اسیدی، در سالیان اخیر و با صنعتی تر شدن كشور مشكلات عمده ای را برای صنایع مختلف كشور بوجود آورده است.
سید ابراهیم موسوی كه این پژوهش را در قالب رساله دكتری تخصصی انجام داده است، اظهار داشت: در این پژوهش فرآیند كاتالیستی حذف آلاینده دی اكسید گوگرد با استفاده از احیا آن با واكنش دهنده متان و تبدیل آن به محصول گوگرد مورد بررسی قرار گرفت. برای این منظور دو نوع پایه كاتالیست آلومینا و كربن اكتیو استفاده شد. كاتالیست های پایه آلومینا در شش دسته و كاتالیست های پایه كربن فعال در دو دسته ساخته و كاتالیست های تولید شده با استفاده از تحلیلهایXRD، XRF، BET، FE-SEM، TG، جذب و دفع نیتروژن و توزیع اندازه حفرات BJH مشخصه یابی شدند.
موسوی افزود: برای انجام آزمایش های واكنشی راكتور بستر ثابت طراحی و ساخته شد. آزمایش های راكتوری در محدوده دمایی °C800-550 انجام شد. نتایج نشان داد در صورتی كه واكنش در شرایط بدون كاتالیست حدودا صورت نمی گیرد، استفاده از كاتالیست های تولید شده میزان تبدیل بسیار بالایی از واكنش را حاصل نمود.
وی افزود: همینطور مشاهدات نشان داد واكنش به شدت وابسته به دما می باشد. نتایج آزمایش های راكتوری از لحاظ میزان تبدیل دی اكسید گوگرد و همینطور انتخاب پذیری برای واكنش مطلوب مورد بررسی قرار گرفت. تاثیر عوامل سرعت فضایی و نسبت خوراك SO2/CH4 روی فرایند هم بررسی گردید. همینطور آزمایش طول عمر كاتالیست های بهینه در بازه زمانی 20 ساعت انجام و پایداری كاتالیست ها مورد بررسی قرار گرفت. در ادامه تغییرات ساختاری كاتالیست در كاركرد طولانی مدت به وسیله آنالیز ترموگرامتری بررسی گردید.
موسوی تصریح كرد: در میان دو پایه كاتالیست آلومینا و كربن فعال، كاتالیست های آلومینا به جهت پایداری طولانی مدت، عملكرد بهتری از خود نشان دادند.
این پژوهش با راهنمایی حسن پهلوان زاده عضو هیأت علمی دانشكده مهندسی شیمی انجام شده است.

**مركز نوآوری دانشگاه راه اندازی می شود
یعقوب فتح الهی روز یكشنبه در نشست آشنایی اعضای هیأت علمی با مركز نوآوری از آغاز فرایند تكمیل، تجهیز و راه اندازی مركز نوآوری در مهرماه سالجاری اطلاع داد.
معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه اظهار داشت: دانشگاه تربیت مدرس به منظور تكمیل یك اكوسیستم خلاقیت و نوآوری و فراهم آوردن زیرساخت های لازم برای حركت دانشگاه از نسل دوم (دانشگاه پژوهش محور) به سمت نسل سوم و چهارم (دانشگاه كارآفرین و جامعه محور) اقداماتی را شروع كرده است.
وی افزود: اولین قدم در این راستا كه با حمایت بانك ملت در دانشگاه انجام می شود، تكمیل، تجهیز و راه اندازی مركز نوآوری است. امیدواریم همكاران و اساتید هم با تمام توان، پتانسیل و ظرفیت خود نقش آفرینی كنند و بتوانیم با كمك و هم فكری جمعی؛ مركزی را راه اندازی نماییم كه در آینده باعث تعالی اقتصادی جامعه و توسعه اجتماعی شود.

**نشست هم اندیشی شورای صنفی اعضای غیرهیات علمی
جلسه هم اندیشی و تبادل نظر، بین شورای مركزی صنفی و اعضای مجمع عمومی و جمعی از كارمندان دانشگاه برگزار گردید.
به گزارش آتی جو به نقل از ایرنا از دانشگاه تربیت مدرس، در این نشست محمد یوسفی دبیر شورای مركزی صنفی اعضای غیر هیات علمی با اشاره به اتمام دوره 2 ساله نمایندگان شورا در آبان ماه سال جاری اظهار داشت: طبق اساسنامه افرادی كه دو دوره 2 ساله آنان تمام می شود نمی توانند در دوره بعدی انتخابات شركت نمایند، امیدواریم در دوره آتی شورا افراد توانمند و آگاه به قوانین و آیین نامه های كارمندان، شركت نمایند تا بتوانند گام های مثبتی در جهت رفاه حال كاركنان بردارند و همه كاركنان هم با شركت فعال در انتخابات شورای صنفی به این شورا بها دهند و افراد لایق را انتخاب كنند.
وی خاطرنشان كرد: این جلسه هم اندیشی و تبادل نظر، بین شورای مركزی صنفی و اعضای مجمع عمومی به انضمام تعدادی از همكاران، با هدف هماهنگی و كسب پیشنهادهای راه گشا، جهت رفع نقایص و بهبود بخشیدن به شرایط كنونی كاركنان برگزار شده تا این موضوعات در جلسه مشترك آتی این جمع با معاونت پشتیبانی دانشگاه مطرح شود.
همچنین اعضای حاضر در نشست درباره مسائل مختلفی همچون لزوم كاندید شدن كاركنان فعال و توانمند در شورای صنفی آینده، تشكیل شورای مسكن كاركنان، رعایت شأن و منزلت كاركنان، تسهیل پرداخت وام به كارمندان، تسهیلات بیمه تكمیلی، پرداخت به موقع پاداش آخر خدمت بازنشستگان و... مطالبی را عنوان كردند.
**9103**1601**


1397/06/27
13:31:02
5.0 / 5
4787
تگهای خبر: آنالیز , آینده , پژوهشگر , تخصصی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۲
آتی جو