افزایش صدبرابر سرعت اینترنت

افزایش صدبرابر سرعت اینترنت

به گزارش آتی جو محققان دانشگاه RMIT در استرالیا دستگاه كوچكی را ساختند كه در انتهای یك فیبر نوری نصب شده و می تواند پرتوهای پیچ خورده نور را رمزگشایی نماید؛ دستاوردی كه می تواند به افزایش پهنای باند اطلاعات كمك كند.


به گزارش روز شنیه گروه اخبار علمی ایرنا از پایگاه خبری ساینس دیلی، به صورت سنتی فناوری فیبر نوری اطلاعات را به شكل پالس های نوری منتقل می كند، اما به تازگی محققان به دنبال افزایش پهنای باند اطلاعات با استفاده از تغییر شكل پرتوهای نور هستند.
تغییر پرتوهای نور به شكل مارپیچ یك راهكار نویدبخش برای افزایش پهنای باند اطلاعات به حساب می آید. در این شیوه به جای این كه یك طول موج بعنوان یك كانال انتقال اطلاعات مورد استفاده قرار گیرد، هر پیچش نور امكان رمزگذاری مقدار متفاوتی را در اختیار می گذارد و تعداد پیچش های پرتو نور حداقل از دیدگاه نظری، نامحدود است. بدین ترتیب می توان اطلاعات بیشتری را با استفاده از پرتوهای نور منتقل كرد. در این شیوه، میزان پیچ خوردن پرتو نور بر مبنای معیاری موسوم به حركت زاویه ای دوار (OAM) تعیین می گردد.
این راهكار زمانی موثر است كه در انتهای فیبرنوری بتوان اطلاعات را رمزگشایی كرد. تجهیزاتی كه برای این منظور استفاده می گردد معمولا بسیار حجیم و بزرگ هستند. اما اكنون محققان استرالیایی با استفاده از یك سنسور نیمه رسانای اكسید فلزی مكمل (SIMOS) دستگاهی را ساختند كه ابعاد بسیار كوچك تر از نمونه های موجود داشته و می تواند اطلاعات را رمزگشایی كند. تراشه های SIMOS كه در دوربین های دیجیتال كاربرد دارند، فوتون ها را به الكترون تبدیل می كنند. اما در این دستگاه جدید پرتوهای نور پیش از برخورد با سنسور، از لایه دیگری عبور می كنند كه شكل نور پیچ خورده را تغییر داده و آنرا به یك پرتو ممتد تبدیل می كند.
این دستگاه كوچك و كم هزینه، كارآیی بالایی دارد و با فناوری های موجود كاملا سازگار است. به قول محققان این دستگاه ارتباطات نوری باندپهن را متحول می كند و می تواند ظرف دو سال آینده سرعت اینترنت را بیشتر از 100 برابر افزایش دهد.
گزارش كامل این تحقیقات در نشریه Nature Communications انتشار یافته است.
 

1397/08/05
13:29:44
5.0 / 5
4334
تگهای خبر: آینده , اینترنت , تحقیقات , دانش
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۴
آتی جو