نمایش خلاقیت دانش آموزان و دبیران در مسابقه چاپ سه بعدی

نمایش خلاقیت دانش آموزان و دبیران در مسابقه چاپ سه بعدی

آتی جو: تهران-مسابقه ملی چاپ سه بعدی ویژه دانش آموزان، دبیران و دانشجویان، 14 تا 16 آذر ماه سال جاری و همزمان با دومین رویداد جامع ساخت افزایشی ایران، برگزار می گردد.


به گزارش روز سه شنبه گروه علمی ایرنا از مركز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، فناوری چاپ سه بعدی برای دانش آموزان نه تنها به درك بهتر هندسه اشیاء كمك قابل توجهی می كند، بلكه می تواند خلاقیت و توانایی آنها را در حل مسئله تقویت كند. علاوه بر یك درك عمیق سه بعدی از اشیا، این روند به دانش آموزان در داشتن استدلال منطقی، تفكر خلاق و توانایی در حل مسئله كمك می نماید. در این راستا مسابقه چاپ سه بعدی برای دانش آموزان و دبیران همزمان با دومین رویداد ساخت افزایشی برگزار می گردد.
در این مسابقه برای دانش آموزان مقطع دبستان، ساخت منجنیق مد نظر قرار گرفته شده است و هدف، ساخت یك منجنیق با استفاده از پرینتر سه بعدی است كه بتواند یگ گوی به وزن حدودی 10 گرم و قطر حدودی 15 میلیمتر كه توسط برگزاركنندگان در اختیار شركت كنندگان قرار داده می شود را به بیشترین مسافت پرتاب كند.
شركت كنندگان در این بخش 5 پرتاب به وسیله پرتابه ای كه از جانب برگزار كنندگان مسابقه در اختیارشان قرار می گیرد انجام می دهند و میزان برد هر یك از پرتاب هایی كه دورن مسیر فرود آید ثبت می گردد.
در مقطع متوسطه دوره اول و دوم هم مبحث سازه فشاری در نظر گرفته شده كه هدف ساخت سازه ای با استفاده از پرینتر سه بعدی است كه بتواند بیشترین نیروی فشاری را در عین سبكی تحمل كند.
جوایز مسابقه دانش آموزان رتبه اول 15 میلیون ریال، رتبه دوم 12 میلیون ریال، رتبه سوم 8 میلیون ریال است.
در بخش دبیران هم مبحث ساخت یك وسیله كمك آموزشی با استفاده از پرینتر سه بعدی مطرح است كه این وسیله باید نوآورانه باشد كه در هر یك از بخش های فوق، شركت كنندگان باید مستندات طرح خویش را قبل از شروع مسابقه و در مهلت مقرر به هیات داوران عرضه كنند.
جوایز مسابقه دبیران رتبه اول 20 میلیون ریال، رتبه دوم 16 میلیون ریال، رتبه سوم 10 میلیون ریال است.
موضوع مسابقه بخش دانشجویی هم ساخت قطعاتی سبك با قابلیت تحمل بار فشاری است. ساختارهای سه بعدی متخلخل دركاربردهای زیادی از بدن انسان گرفته (ساختار استخوان جمجمه) تا بدنه شاتل های فضایی وجود دارند.
برای شركت در این مسابقه لازم است قطعات پلیمری مكعبی شكل با ابعاد 5*5*5 سانتی متر مكعب به صورت سازه هایی مشبك، توخالی و كاملا یكپارچه با یكی از روش های ساخت برهم افزا به صورت كامل (و فاقد هر گونه قطعه خارجی) در یك فرآیند ساخته شوند.
استفاده از هر نوع ماده پلیمری (یا پلیمر تقویت شده) برای پرینت بلامانع می باشد. طراحی باید برای تحمل بیشترین بار فشاری و كمترین وزن سازه صورت گیرد. لازم است كه وزن قطعه در حالت مكعب كمتر از 80 گرم بوده و فایل Gcode همراه قطعه ارسال شود.
جوایز مسابقه دانشجویی رتبه اول 15 میلیون ریال، رتبه دوم 12 میلیون ریال، رتبه سوم 8 میلیون ریال است.
ساخت سازه های سبك با مقاومت و استقامت بالا یكی از خواسته های همیشگی طراحان قطعات مهندسی است. با كاهش وزن در سازه های متحرك هوایی، دریایی و زمینی مانند هواپیما، كشتی، خودرو و قطار می توان در میزان سوخت مصرفی، قابلیت حمل بار و مسافر و موارد بسیار دیگری بهبود تولید كرد.حتی در صنعت ساختمان، لوازم ورزشی و البسه هم بحث كاهش وزن به صورت جدی مطرح است.
در سال های اخیر ساخت قطعات با پیچیدگی زیاد با استفاده از پرینترهای سه بعدی امكانپذیر شده است. از این رو طراحان با كمك روش های بهینه سازی دست به خلاقیت های شگرفی زده اند.
این رقابت توسط موسسه ساخت افزایشی ایران و با حمایت معاونت علمی وفناوری ریاست جمهوری و ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانش بنیان همزمان با دومین رویداد جامع ساخت افزایشی ایران، 14 تا 16 آذر ماه سال جاری برگزار می گردد.
علمی*9294*1440


1397/08/16
14:14:19
5.0 / 5
4431
تگهای خبر: تولید , چاپ , خودرو , دانش
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۵
آتی جو