ساخت كفی كفش سیلیكونی برای درمان زخم های دیابتی

ساخت كفی كفش سیلیكونی برای درمان زخم های دیابتی

آتی جو: تهران - محققان دانشگاه پردو واقع در ایندیانا نمونه اولیه نوعی كفی كفش را ساختند كه قادر می باشد زخم های دیابتی را درمان كند.


به گزارش روز شنبه گروه اخبار علمی ایرنا از پایگاه خبری مدیكال ساینس، این كفی كفش دولایه از جنس پلی دی متیل سیلوكسان تولید شده است و لایه زیرین آن در واقع یك مخزن گاز اكسیژن است. لایه بالایی این كفی با استفاده از لیزر به گونه ای سوراخ شده است كه اكسیژن را دقیقا در محل وجود زخم آزاد می كند.
هنگامی كه شخص از این كفی استفاده می نماید در اثر فشار پای او، اكسیژن از مخزن خارج شده و از راه لایه بالایی كفی به صورت مستمر در طول روز آزاد میگردد.
این اكسیژن رسانی به زخم سبب بهبود سریع تر آن میگردد. حتی در هنگام نشستن باز فشار پای شخص برای آزاد شدن اكسیژن در محل زخم كافی است.
مدل سازی های انجام شده نشان داده است كه این نمونه اولیه قادر می باشد تحت فشار پای شخصی به وزن 53 تا 81 كیلوگرم، حداقل به مدت 8 ساعت اكسیژن تولید نماید.
این نمونه اولیه با استفاده از قالب گیری سیلیكون و با استفاده از فناوری لیزر تولید شده است، اما محققان امیدوارند در آینده نزدیك بتوانند این نوع كفی ها را با استفاده از فناوری چاپ سه بعدی و برمبنای تصاویر كف پای بیماران دیابتی به صورت سفارشی تولید كنند.
اكنون محققان در حال انجام آزمایشات بالینی هستند و در تلاشند تا این فناوری را تجاری سازی كنند.
دست و پای بیماران مبتلا به دیابت به سبب ضعف گردش خون و بلا عصبی معمولا بی حس است و بنا بر این اغلب متوجه زخم های پوستی خصوصاً در ناحیه پا نمی شوند. به سبب سرعت پایین بهبود و ترمیم زخم در این افراد، معمولا ناحیه جراحت دچار عفونت شدید شده و امكان دارد منجر به قطع عضو بیمار شود.
گزارش كامل این تحقیقات در نشریه Materials Research Society Communications انتشار یافته است.
علمی (6)**9259**1440


1397/08/26
15:01:52
5.0 / 5
4413
تگهای خبر: آینده , تحقیقات , تولید , چاپ
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۳
آتی جو