جهانگیری اعلام كرد:

استقبال از دانشمندان ایرانی غیرمقیم برای توسعه ظرفیتهای علمی كشور

استقبال از دانشمندان ایرانی غیرمقیم برای توسعه ظرفیتهای علمی كشور

آتی جو: معاون اول رئیس جمهور اظهار داشت: اگر دانشمندان ایرانی غیرمقیم خواهان همكاری با دانشمندان و دانشجویان ایرانی در كشور می باشند از آنها استقبال می نماییم و اهتمام بر رفع موانع آنها داریم.



به گزارش آتی جو به نقل از مهر، اسحاق جهانگیری امروز در اختتامیه سومین جشنواره ملی و كنگره بین المللی علوم و فناوری های سلول های بنیادی و پزشكی بازساختی اظهار داشت: كشور ما در این حوزه نیازمند اقدامات مهم و اساسی است كه این اقدامات در دانشگاه ها به واسطه دانشجویان رخ می دهد.
وی با اشاره به اینكه محققان زیادی در خارج از كشور ایرانی یا غیرایرانی علاقه مند به همكاری با محققان كشور ما هستند، اظهار داشت: این سوژه منجر میگردد كه ما به پیشرفت برسیم و از تولید محصول و صادرات آنها غافل نمانیم.
وی با اشاره به اینكه ما در بخش دارو توانسته ایم به دستاوردهای مناسبی برسیم، اظهار داشت: نیازمند این هستیم كه دولت توجه جدی به این سوژه در زمینه سلول های بنیادی داشته باشد تا فعالیت های خوبی شكل بگیرد.
جهانگیری با اشاره به اینكه ما در بخش سلول های بنیادی گام های بلندی برمی داریم، اظهار داشت: دولت باید توجه جدی به حوزه علمی خصوصا سلول های بنیادی داشته باشد. خوشبختانه با توجهی كه به بخش سلول های بنیادی در این دولت شده شاهد رشد قابل توجهی بوده ایم.
وی اضافه كرد: برگزاری چنین كنگره هایی می تواند به حركت قدرتمندانه تری در حوزه سلول بنیادی منجر شود و به آن سرعت بخشد.
وی اشاره كرد: در این كنگره ها فرصت مناسب برای تبادل علم و دانش و تجربه در سطح كشور و بین المللی احداث میگردد كه این سوژه منجر به جبران عقب ماندگی های گذشته خواهد شد و شتاب مناسبی به توسعه علم و فناوری خصوصا در بخش سلول بنیادی خواهد شد.
معاون اول رئیس جمهور اشاره كرد: سیاست گذاری های حوزه علم و فناوری مكمل كار متخصصان و دانشمندان در حوزه های مختلف علم و فناوری هستند از این رو باید در سیاست گذاری ها و برنامه های توسعه ای كشور این سوژه در نظر گرفته شود تا بتوانیم به توسعه علمی برسیم.
به گفته وی باید بتوانیم با برگزاری جلسات و جشنواره های گوناگون عوامل مساعد و نامساعد پیشرفت فناوری را به صورت دقیق و جدی شناسایی نماییم تا موانع آن كه بر سر راه محققان كشور است برطرف شود.
وی اشاره كرد: توسعه پایدار متوازن و همه جانبه از دغدغه های كشور است.
جهانگیری اضافه كرد: آنچه امروز از نظر تجربی و نظری ثابت شده آن است كه توسعه پایدار در كشور محقق نخواهد شد جز آنكه توسعه علمی در اولویت قرار بگیرد.
وی اشاره كرد: توسعه پایدار متكی بر توسعه علمی و توسعه علمی رمز بقای جامعه، كشور و نظام است.
معاون اول رئیس جمهور اشاره كرد: پرداخت جدی به توسعه علمی و قرار گرفتن آن در دستور كار از عوامل مهمی هستند كه جایگاه ایران را در فضای بین المللی حفظ می نماید. در واقع توسعه علمی به معنای حفاظت و حراست از ظرفیت های جدیدی است كه به علم و دانش متكی هستند و ما باید آنها را در خدمت توسعه كشور قرار دهیم.
جهانگیری افزود: تحریم هایی كه از طرف آمریكا مقابل ایران اعمال شده كشور را با شرایط جدید رو به رو كرده تا مانع دستیابی ما به خیلی از ابزارهایی باشد كه در راه توسعه و پیشرفت كشورمان قرار می گیرد.
وی اشاره كرد: یكی از زمینه هایی كه می تواند تهدید ما را به فرصت تبدیل كند علم و دانش است.
معاون اول رئیس جمهور بیان كرد: در همه حوزه های علوم همچون پزشكی، فنی و حتی علوم انسانی می توانیم با دانش بنیان كردن امور ظرفیت های بسیار زیادی را روی كشور باز نماییم.
وی با اشاره به اینكه باید اهتمام نماییم ظرفیت ها را به سرمایه گذاران مختلف ارتباط دهیم، اظهار داشت: باید در شرایط كنونی سیاست گذاری و برنامه های كشور را به سمت فرصت های علمی سوق دهیم.
جهانگیری اضافه كرد: این دولت به صورت جدی و اصولی به این سوژه رسیده كه باید به تحرك بخشی پژوهش ها و كارهای تحقیقاتی، علم و فناوری را تبدیل به سوژه جدی در كشور كنند.
به گفته وی، امروزه سوژه توسعه علم و فناوری در عالی ترین سطوح به اراده جدی تبدیل گشته و مساله توسعه علم و فناوری در دستور كار دولت قرار گرفته است.
جهانگیری اشاره كرد: یكی از اصول مورد توجه دولت در حوزه علم و فناوری توسعه صلح آمیز علوم و فناوری های جدید است كه جمهوری اسلامی ایران به هیچ وجه به دنبال فناوری های غیراخلاقی، تجاوزطلبانه نخواهد رفت و خوشبختانه با وجود اتهاماتی كه در حوزه هسته ای به كشور وارد شده امروز معتبرترین سازمان های بین المللی در گزارش های خود فعالیت های هسته ای ما را كاملا در چارچوب مقررات بین المللی می دانند.
وی اظهار داشت: این گزارش ها نشان داده است كه نه تنها ایران به هیچ عنوان به دنبال سلاح هسته ای نبوده بلكه به دنبال استفاده صلح آمیز از فناوری های هسته ای در بخش های مختلف است.
جهانگیری اشاره كرد: دست دولت و ملت در توسعه علم و فناوری به سمت همه مراكز علمی جهان دراز است و ما از هر گونه همكاری علمی با نهادهای علمی استقبال می نماییم.
وی اضافه كرد: دولت تمام تلاش خودرا انجام داده تا موانع پیش روی دانشمندان ایرانی را برطرف كند و همه دستگاه های اجرایی، قضایی و امنیتی را برای تحقق سیاستگذاری های علم و فناوری موظف به همكاری با دانشمندان ایرانی غیرمقیم كرده است تا موانع پیش روی آنها برداشته شود.
وی اظهار داشت: اگر دانشمندان ایرانی غیرمقیم علاقه مند به همكاری با دانشمندان و دانشجویان ایرانی هستند ما از آنها استقبال می نماییم.

1397/09/10
22:33:41
5.0 / 5
4507
تگهای خبر: آمریكا , امنیت , بین المللی , تحقیقات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۴
آتی جو