ساخت نانوزیست سنسوری برای تشخیص سرطان

ساخت نانوزیست سنسوری برای تشخیص سرطان

آتی جو: محققان نانوحسگر زیستی ساختند كه با استفاده از آن می توان میزان pH را با دقت بالایی رصد كرد. این دستگاه برای تشخیص بیماری های مختلف نظیر سرطان قابل استفاده می باشد.



به گزارش آتی جو به نقل از ستاد توسعه فناوری نانو، یك گروه تحقیقاتی در آزمایشگاه ملی لورنس موفق به ساخت نانو سنسور زیستی شدند كه می تواند سبب بهبود پروسه تشخیص بیماری هایی نظیر سرطان شود. سنسورهای زیستی معمولاً مولكول ها، یون ها یا پروتون های بسیار كوچك را رصد می كنند، حتی تغییرات بسیار كوچك در سطح pH باز می تواند اطلاعات مهمی درباره وضعیت بیمار دهد.
الكساندر نوی و همكارانش موفق به ساخت سنسوری برای رصد pH شدند كه با تركیب سنسورهای نانو روبان سیلیكونی و دولایه لیپیدی ضد رسوب كار می كند. در این سنسور از كانال های حاوی نانولوله های كربنی قابل نفوذ پروتون استفاده شده است. این سنسور می تواند pH سیال های زیستی پیچیده را شناسایی كند.
زی چن از محققان این پروژه معتقد می باشد دستگاه ما یك پلتفورم چندكاره است كه می تواند بی نیاز از برچسب زنی و با حساسیت بالا DNA، ویروس و زیست شناساگرهای بیماری را تشخیص دهد. این گروه تحقیقاتی معتقد می باشد كه این نانو زیست سنسور را می توان داخل بدن كاشت.
برای ساخت این سنسور pH، غشایی لیپیدی نیاز است تا با كانال هایی با قابلیت نفوذ پروتئین تركیب شود. این گروه قبل از این نشان دادند كه نانولوله های كربنی با قطر ۰٫۸ نانومتر كه روی غشاء لیپیدی قرار گرفته اند می توانند نسبت به پروتون نفوذپذیر باشند.
وجود چنین نانو حفره كوچكی می تواند سبب انتقال سریع پروتون شود. وجود این نفوذپذیری بالا نسبت به پروتون سبب می شود كه نانولوله های كربنی، بیشتر مواد رسوب دهنده را بلوك كنند.
نوی اظهار داشت: برای هر یك از آزمایش ها، ما توانایی سنسور را در مقابل محلول هایی با pH مختلف مورد ارزیابی قرار دادیم و مقادیر مختلف از تركیبات رسوب دهنده به سیستم اضافه كردیم تا عملكرد این سیستم نسبت به مقادیر مختلف رسوب دهنده مشخص شود. زمانی كه كانال های حاوی نانولوله های كربنی و غشاء لیپیدی به این سامانه افزوده شد، سنسور عملكرد معمول خودرا داشت و افت محسوسی در سیستم دیده نشد.
این گروه قصد دارند تا نانولوله های كربنی را به شكلی مهندسی كنند كه بتواند یون های ویژه ای را از خود عبور دهد در حالیكه مولكول های زیستی دیگر بلوك شوند. با این كار دستگاهی جهت استفاده در حوزه های مختلف ایجاد می شود. نتایج این پروژه در چارچوب مقاله ای در نشریه Nano Letters به چاپ رسیده است.

1398/02/05
14:43:40
5.0 / 5
4867
تگهای خبر: تحقیقات , توسعه , چاپ , دستگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۳
آتی جو