توسط محققان كشور صورت می گیرد؛

پایش هوشمند اراضی و محصولات كشاورزی با ماهواره

پایش هوشمند اراضی و محصولات كشاورزی با ماهواره

محصولی دانش بنیان با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تولید شد تا پایش هوشمندانه زمین ها و محصولات کشاورزی امکانپذیر شود.



به گزارش آتی جو به نقل از معاونت علمی و فناوری، منوچهر منطقی دبیر ستاد توسعه فناوری های فضایی و حمل و نقل هوشمند معاونت علمی و فناوری اظهار داشت: این ستاد برمبنای ماموریت خود در خصوص پشتیبانی از محصولات دانش بنیان در تلاش است تا توسعه فناوری های حوزه فضایی و ژئوماتیک را سرعت دهد به همین دلیل نیز از تولید محصولی در حوزه ژئوماتیک حمایت کرده است.
وی با اشاره به محصولی که در زمینه رصد هوشمند زمین های کشاورزی توسط پژوهشگران کشور تولید شده، اضافه کرد: این محصول فناورانه در پایش هوشمند زمین های کشاورزی به کار می آید. این سامانه با بهره گیری از تصاویر ماهواره ای سنجش از دور با کمک دانش کشاورزی، راهکارهایی برای مدیریت، افزایش عملکرد و تولید محصولات کشاورزی ارائه می کند.
دبیر ستاد توسعه فناوری های فضایی و حمل و نقل هوشمند معاونت علمی و فناوری بیان کرد: با توجه به این سامانه کشاورزان می توانند کارهای کلیدی انجام شده در مزرعه خودرا در سامانه کشتیار ثبت و تمامی اطلاعات را در طول فصل زراعی ذخیره کنند. این سامانه به کشاورزان امکان تجزیه و تحلیل تاریخچه زمین و اتخاذ تصمیم های مدیریتی دقیق تر متناسب با گذشته زمین خودرا می دهد.
یاسر ابراهیمیان قاجاری، رئیس گروه ژئوماتیک ستاد توسعه فناوری های فضایی و حمل و نقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری درباب شرکت تولید کننده این محصول اظهار داشت: در این سامانه با بهره گیری از تصاویر ماهواره ای به صورت هفتگی تغییرات خصوصیات ویژه مزرعه همچون میزان پوشش گیاهی، تراکم، سلامت و رطوبت اندازه گیری می شود.
به گفته ابراهیمیان، با بهره گیری از این تصاویر، بهره گیری از دانش کشاورزی و در نظر گرفتن شرایط جوی و اقلیمی منطقه، سفارش ها و هشدارهای لازم برای رفع کاستی ها و مدیریت بهینه به کشاورزان ارائه می شود.
وی افزود: این سامانه قابلیت پایش زمین های کشاورزی بالای یک هکتار را دارد و برای کشاورزان خرده مالک، مزرعه داران عمده، شرکت های کشت و صنعت، شرکت های ارائه دهنده نهاده ها و خدمات کشاورزی و سایر نهادهای خصوصی و دولتی قابل استفاده می باشد.

1399/11/16
12:56:33
0.0 / 5
993
تگهای خبر: پژوهشگر , توسعه , تولید , خدمات
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۳
آتی جو