به گزارش آتی جو عضو هیات علمی پژوهشگاه دانش های بنیادی هدف از مدل سازی شبكه مغزی با استفاده از هوش مصنوعی را یافتن كاركردها و الگوهای طبیعی موجود در مغز برای تشخیص اختلالات مغزی دانست و اظهار داشت: با كمك این ابزار می توان به نتایج مطلوبی در تشخیص و درمان بیماری ها دست یافت.
به گزارش روز شنبه گروه علمی ایرنا از ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی، دكتر مرضیه زارع در مورد این مورد توضیح داد: در مدل سازی سیستم های شناختی به خصوص مدل سازی شبكه مغزی تلاش می گردد با تغییر متغیرهای معادلات دینامیكی، آنها را به مدلهای اصلی نزدیك تر كرده و شبیه سازی هایی با هزینه های بسیار كمتر از آزمایش های واقعی را انجام داد.
وی با اشاره به اینكه با طراحی ماشین های هوش مصنوعی و استفاده مناسب از این ابزارها می توان به نتایج و دستاوردهای مطلوبی در تشخیص و درمان بیماری ها و هم پیشبرد فعالیت های موجود در بخش های مختلف فناوری ها دست یافت، اظهار داشت: بهره گیری از هوش مصنوعی و شناخت الگوها كمك می نماید تا علت بروز اختلالات و هم راه های پیشگیری و درمان آنها ازجمله بیماری پاركینسون تشخیص داده شود.
عضو هیات علمی پژوهشگاه دانش های بنیادی اضافه كرد: یافتن الگوها به درك و شناخت بهتر سیستم های شناختی و در نهایت شناخت طبیعت كمك می نماید.
وی خاطرنشان كرد: مطالعه مغز بعنوان یك سیستم پیچیده رهیافت تحقیقاتی است و مدل سازی شبكه مغزی و دستیابی به الگوهای مناسب از اهمیت بسیاری برخوردار می باشد تا با كسب نتایج مطلوب، زمینه برای تشخیص اختلالات در شبكه های مغزی حاصل و راه های پیشگیری و معالجه بیماری ها تسهیل شود.
زارع نقش ستاد توسعه علوم شناختی در توسعه و گسترش این دانش در سطح جامعه بخصوص در مراكز دانشگاهی و تحقیقاتی را بسیار حائز اهمیت دانست و اظهار داشت: با حمایت های ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی، طرح های گسترده ای در زمینه علوم در رابطه با دانش مغز، اعصاب شناختی و هم هوش مصنوعی تصویب و به اجرا درآمده است كه امید می رود با كسب یافته های تحقیقاتی زمینه پیشرفت درعلوم شناختی و هم تشخیص و درمان بیماری ها با استفاده از فناوری های نوین و دانش داخلی فراهم گردد.