انجمن طراحان محصولات شناختی ایجاد می شود
به گزارش آتی جو، در اختتامیه اولین بوت کمپ بازی ها، بسته ها و اسباب بازی های شناختی که با معرفی و قدردانی از تیم های برتر این رویداد در محل باغ کتاب تهران برگزار شد، اعلام گردید «انجمن طراحان محصولات شناختی» ایجاد می شود.
به گزارش آتی جو به نقل از ایسنا، در این مراسم که همزمان با دهه فجر انقلاب اسلامی و با حضور رئیس مرکز توسعه فناوری های راهبردی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی، مدیران شورای نظارت بر اسباب بازی، باغ کتاب تهران و طراحان، سازندگان و علاقه مندان به بازی های شناختی برگزار شد، چهار تیم از جانب داوران بعنوان تیم های برتر اولین رویداد بوت کمپ بازی های شناختی معرفی و مورد تقدیر قرار گرفتند.
شقایق حق جوی جوانمرد، رئیس مرکز توسعه فناوری های راهبردی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری طی سخنانی در این مراسم با اشاره به گردش مالی بسیار بالای صنعت بازی و سرگرمی، اظهار داشت: در دنیا مقوله ای با عنوان «بازی جدی» (serious game) مطرح است که هدفی فراتر از سرگرمی دارد و از آن برای آموزش و تعلیم و تربیت و مداخلات جدی درمانی استفاده می شود.
وی با اشاره به اینکه بازی و نوجویی در فطرت انسان است، بازی های شناختی را از ابزارهای مؤثر برای حفظ و ارتقای سرمایه شناختی و پرورش توانمندی های کودکان و نوجوانان برشمرد و از تلاش دست اندرکاران بخصوص ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی و همکاری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برای برگزاری نخستن بوت کمپ بازی ها، بسته ها و اسباب بازی های شناختی تقدیر کرد.
سید محمد مهدوی، دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی هم در سخنانی با اشاره به دستاوردهای پرارزش در طراحی و تولید بازی ها در کشور، استفاده از فرصت ها را برای توسعه تعاملات و بازارهای بین المللی در این زمینه خواهان شد.
وی با اعلان اینکه با سیاست گذاری، توسعه ابزارها و استانداردسازی، بسترها و فرصت های فراوانی در حوزه بازی بوجود آمده است، اضافه کرد: تلاقی علم و فناوری در حوزه بازی ها ارزش های افزوده ای را برای جامعه به وجود می آورد و نقش آفرینی مؤثر و سازنده در این زمینه به تقویت بازار کسب و کار و ایجاد اشتغال و کسب سرمایه منجر خواهد شد.
دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی در ادامه با اشاره به فعالیتهای کارگروه توسعه بازی های شناختی این ستاد، اظهار نمود: از مزایای این کارگروه ایجاد کنسرسیوم با یارگیری در فضای فناوری و نوآوری کشور است. البته با همه اتفاقات خوبی که در این حوزه شاهدیم، جای زیادی برای رشد و توسعه در این بخش باقی مانده و با نقاط قوت و مزیت هایی که داریم، می توانیم کمک بسیار بیشتری به خلق ثروت بکنیم.
او در آخر بر حمایت کامل ستاد از توسعه بازار بین المللی محصولات و اسباب بازی های شناختی تصریح کرد و اظهار داشت: در گام اول تلاش داریم زمینه حضور فعالان و محصولات این حوزه در نمایشگاه های خارجی را فراهم نماییم که در این بخش میتوان از همکاری مرکز تعاملات بین المللی معاونت علمی هم بهره برد.
عطاءالله پورعباسی، دبیر علمی کارگروه بازی های شناختی ستاد هم در سخنانی با اشاره به اهمیت ویژه طراحی در تولید محصولات و اسباب بازی های شناختی از ایجاد انجمن طراحان محصولات شناختی با حمایت ستاد ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی در آینده نزدیک اطلاع داد.
وی اظهار داشت: اعطای عنوان «شناختی» به یک اسباب بازی یا محصول دیگر، مسئله بسیار حساسی است که بهتر است از مرحله طراحی محصول مورد توجه جدی قرار گیرد.
پورعباسی با قدردانی از همه شرکت کنندگان در این بوت کمپ اظهار نمود: مدال واقعی روزی بر گردن هر طراح بازی می درخشد که ببیند بازی ای که او طراحی نموده در دست یک کودک ایرانی است و اسباب شادی و سرگرمی او شده است.
آیدین مهدیزاده تهرانی، رئیس شورای نظارت بر اسباب بازی هم در سخنانی بر اهمیت و نقش طراحان بازی ها و محصولات شناختی تاکید و اشاره کرد: صیانت از قوای ذهنی مردم ایران، مسؤولیت بزرگی است که بر عهده ما گذاشته شده است.
مجدی، رئیس باغ کتاب تهران هم که میزبانی این بوت کمپ را برعهده داشت، با اشاره به اهمیت علوم شناختی که با تمرکز بر ذهن تلاش بر عرضه دیدگاه مناسبی از جامعه خود دارد، اظهار نمود: روزانه حدود ۱۰ تا ۲۳ هزار نفر در مجموعه باغ کتاب تهران تردد دارند که از صاحبنظران حوزه علوم شناختی دعوت می کنم فضای این مجموعه را از لحاظ شناختی، بررسی و راهکارهایی را برای فراهم کردن فضایی هر چه بهتر از این لحاظ برای بازدیدکنندگان مجموعه به باغ کتاب ارائه نمایند.
وی با اشاره به اینکه دستاوردهای این بوت کمپ، قدرت همکاری صنایع فرهنگی و فناوری را نشان می دهد، این خبر خوب را به طراحان و تولیدکنندگان اسباب بازی ها و محصولات شناختی داد که فضای مناسبی در مجموعه شهرکتاب به عرضه این محصولات اختصاص داده خواهد شد.
در ادامه بعد از قدردانی از اعضای کارگروه بازی های شناختی ستاد و تقدیر ویژه از مسلم خاوری، طراح «بسته آموزش شناختی به خط بریل» از تیم هایی که با عرضه محصولات خود در این رویداد موفق به جلب نظر اولیه سرمایه گذاران شده اند، تقدیر گردید. این محصولات شامل تکثیر و مدیر حکیم، ربات تابان، بسته آموزشی بریل، کارآگاه کوچولو و فراکتال بودند.
به نقل از معاونت علمی ریاست جمهوری، در نهایت از چهار محصول برگزیده این دوره از بوت کمپ شامل محصولات«ایزی ورد» (بهناز حسین پور)، «واژگانه» (پریسا بخشنده)، «ببین و بذار» (رضوان میردریکوند) و «تکثیر» تقدیر گردید.
منبع: atijoo.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب