شروع تحقیقات درباره ی مشکل موشک ماموریت کرو-۹

شروع تحقیقات درباره ی مشکل موشک ماموریت کرو-۹

آتی جو: موشک «فالکون 9» بعد از پرتاب ماموریت «کرو-9» به یک ناهنجاری مبتلا شد که به توقف پرتاب های «اسپیس ایکس» انجامید.


به گزارش آتی جو به نقل از ایسنا، «اداره هوانوردی فدرال آمریکا»(FAA) در نظر دارد به بررسی ناهنجاری موشک «فالکون ۹»(Falcon 9) شرکت «اسپیس ایکس»(SpaceX) در پرتاب ماموریت سرنشین دار ماموریت «کرو-۹»(Crew-9) بپردازد.
به نقل از اسپیس، موشک فالکون ۹ روز ۲۸ سپتامبر در ساعت ۱۳: ۱۷ پس از ظهر از مجتمع پرتاب فضایی ۴۰ در پایگاه نیروی فضایی کیپ کاناورال فلوریدا بلند شد و ماموریت سرنشین دار کرو-۹ را برای ناسا به مقصد ایستگاه فضایی بین المللی شروع کرد.

بیشتر بخوانید:

ماموریت «کرو-۹» راهی فضا شد

این ماموریت با موفقیت یک کپسول «دراگون»(Dragon) حامل «نیک هیگ»(Nick Hague) فضانورد ناسا و «الکساندر گوربونوف»(Aleksandr Gorbunov) فضانورد روسیه را به ایستگاه فضایی بین المللی فرستاد. با این وجود، اسپیس ایکس در روز ۲۹ سپتامبر فاش کرد که مرحله بالایی فالکون ۹ بعد از استقرار کپسول گرفتار مشکل شد. این مشکل یک مورد سوختگی بیرون از مدار بود که به فرود مرحله بالایی در اقیانوس در بیرون از منطقه مورد نظر منجر گردید. گفتنی است که مرحله اول فالکون ۹ قابلیت استفاده مجدد دارد اما مرحله بالایی آن قابل استفاده مجدد نیست.

بیشتر بخوانید:

موشک «فالکون ۹» بعد از ماموریت «کرو-۹» گرفتار مشکل شد

اسپیس ایکس تا زمان بررسی این مشکل، پرتاب ها را متوقف کرده است. بررسی های این شرکت با نظارت اداره هوانوردی فدرال آمریکا صورت خواهد گرفت که اعلام نمود این یک گزینه اختیاری نیست.
مقامات این سازمان درباره ی این مساله نوشتند: اداره هوانوردی فدرال آمریکا آگاه است که یک ناهنجاری در طول ماموریت کرو-۹ رخ داد. این حادثه شامل فرود مرحله دوم فالکون ۹ بیرون از منطقه خطر تعیین شده بود. هیچ مورد لطمه یا خسارت به اموال عمومی گزارش نشده است. اداره هوانوردی فدرال آمریکا باید تحقیقاتی را انجام دهد.
ناهنجاری پیش آمده در ماموریت کرو-۹، سومین مشکل فالکون ۹ بود که اسپیس ایکس در کمتر از سه ماه آنرا تجربه نمود. مرحله بالایی موشک در ۱۱ ژوئیه، نشت اکسیژن مایع را تجربه نمود که به از دست رفتن ۲۰ ماهواره اینترنتی «استارلینک»(Starlink) این شرکت منجر گردید.
آن حادثه، فالکون ۹ را به مدت دو هفته زمین گیر کرد. سپس در روز ۲۸ اوت، مرحله اول فالکون ۹ بعد از پرتاب موفقیت آمیز ماهواره های استارلینک که بیست و سومین رکورد پرتاب برای این تقویت کننده ویژه بود، در کوشش برای فرود شکست خورد. اسپیس ایکس تنها چند روز بعد از این حادثه ناگوار متوقف گردید و در ۳۱ اوت به پرواز بازگشت.
معین نیست که وقفه فعلی تا چه مدت ادامه خواهد داشت یا این که چگونه بر برنامه همیشه شلوغ پرتاب های اسپیس ایکس تأثیر خواهد گذاشت. این شرکت، پروازهای بسیاری را برای ماه جاری برنامه ریزی کرده است؛ همچون ماموریت «اروپا کلیپر»(Europa Clipper) ناسا که مقرر است طی یک پنجره پرتاب ۲۱ روزه که در روز ۱۰ اکتبر باز می شود، با موشک «فالکون هوی»(Falcon Heavy) به سمت قمر یخی سیاره مشتری موسوم به «اروپا» پرتاب شود. فالکون هوی و فالکون ۹ از مرحله بالایی یکسان استفاده می نمایند.


1403/07/11
11:03:33
5.0 / 5
94
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۲
آتی جو