یكسال با پایگاه استنادی علوم جهان اسلام؛
تداوم فعالیت های بین المللی برای ارتقای جایگاه مرجعیت علمی ایران
آتی جو: تهران - سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)، استمرار رشد جایگاه بین المللی ISC در سطح بین المللی، حضور مقامات عالی رتبه كشورهای اسلامی در ISC و برگزاری مجموعه كارگاه های بین المللی را همچون مهمترین فعالیت های این پایگاه در سال 96 عنوان نمود.
دكتر محمدجواد دهقانی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا تصریح كرد: فعالیت های بین المللی ISC به منظور ارتقای جایگاه مرجعیت علمی كشور در سال 1396 ادامه یافت كه از آن جمله می توان بازدید بیش از 50 مقام مسئول از دانشگاه ها و سازمان های خارجی (از جمله) از ISC را از دستاوردهای قابل ملاحظه پایگاه استنادی علوم جهان اسلام در سطح بین المللی در سال 1396 بر شمرد.
وی ادامه داد: بازدید این مقام ها كه از كشورهایی همچون اندونزی، مالزی، عمان، هند، پاكستان، عراق، ایتالیا و فرانسه بودند، به انعقاد حدود 30 تفاهم نامه همكاری علمی، پژوهشی و فناوری و برگزاری بیش از 50 نشست و كارگاه در سطح ملی و بین المللی منجر گردید.
دهقانی در تشریح اهداف برگزاری مجموعه كارگاه های بین المللی تحت عنوان «افزایش تاثیر تحقیق: راهكارهای عملی برای دانشگاه ها و موسسات تحقیقاتی» در سال 1396، اظهار داشت: سلسله كارگاه های مذكور با حضور بیش از 400 شركت كننده از هند، افغانستان، پاكستان، اندونزی و مالزی در كشور هند و همینطور پایگاه استنادی علوم جهان اسلام برگزار گردید.
وی هدف از برگزاری این كارگاه ها را افزایش كیفیت نشریات و همینطور تولید علم در جهان اسلام اعلام نمود و اظهار داشت: افزایش رتبه نشریات و دانشگاه ها و هم آشنایی با پارامترهای كیفی و پارامترهایی كه نقش موثری در ارتقای جایگاه علمی كشورها دارند همچون مباحثی هستند كه در این كارگاه ها به آنها پرداخته شده است.
سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام با اشاره به نقش ISC در كمك به ارتقای سطح اثرگذاری علمی دانشگاه های كشورهای عضو سازمان همكاری های اسلامی (OIC)، اظهار داشت: با رایزنی های صورت گرفته با دكتر جعفر كو شَعری (Dr. Jaafar Ku Shaari) دبیر كل سازمان همكاری اقتصادی هشت كشور اسلامی (D8)، در سال 1397 برگزاری سلسله كارگاه های ISC در كشورهای عضو D8 دنبال خواهد شد.
وی با اشاره به طیف گسترده وظایف این پایگاه در افزایش اثرگذاری یا كیفیت تحقیقات علمی به رتبه بندی تعداد 159 دانشگاه و موسسه پژوهشی كشور توسط ISC، ثبت بیش از 600 همایش معتبر كشور در سامانه ثبت نشریات ISC، گردآوری و نمایه سازی بیش از سه هزار نشریه برتر جهان اسلام به زبان های انگلیسی و عربی، فارسی و فرانسه در ISC و تهیه ده ها كتاب، گزارش، مقاله و طرح پژوهشی در حوزه های در رابطه با ارزیابی عملكرد علمی كشورهای عضو كنفرانس اسلامی اشاره نمود.
دهقانی همینطور توسعه گستره خدمات الكترونیكی عرضه شده توسط ISC، رونمایی از پایگاه های اطلاعاتی و اپلیكیشن های جدید موبایل، توسعه سیستم ها و زیرساخت های سخت افزاری و نرم افزاری جهت تسهیل و تسریع بارگذاری و دریافت الكترونیكی نشریات ISC، درون دهی اطلاعات، محاسبه ضریب تاثیر نشریات، و ثبت و مدیریت كلیه همایش ها در ISC، تسریع دسترسی كاربران به اطلاعات علمی ISC و در نهایت افزایش رجوع به پایگاه های اطلاعاتی ISC به بیش از هشت میلیون در خلال یكسال اخیر را از دیگر اقدامات شاخص صورت گرفته در سال 1396 برشمرد.
سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام همینطور با اشاره به دستاوردهای مهم برگزاری دوازدهمین جلسه شورای راهبری پایگاه استنادی علوم جهان اسلام در دی 1396، رتبه بندی نشریات و دانشگاه های جهان اسلام در سال 1397، توجه بیشتر به نمایه سازی مجلات كیفی تر در ISC برای تولید یك هسته مركزی از نشریات موجود در این پایگاه و گردآوری نشریات با اعتبار بالاتر را همچون اهدافی برشمرد كه در سال 1397دنبال خواهد شد.
دهقانی بعنوان عضو كمیته اجرایی و رئیس كمیته علوم و تكنولوژی كمیسیون ملی آیسسكو در جمهوری اسلامی ایران تصریح كرد كه اجلاس دبیران كل كمیسیون های ملی آیسسكو كشورهای اسلامی با هماهنگی های انجام شده توسط كمیسیون ملی آیسسكو در ایران و همكاری دفتر منطقه ای آیسسكو در تهران، در سال 1397 در ایران و پایگاه استنادی علوم جهان اسلام برگزار می شود كه به صورت حتم این مورد همچون دستاوردهای قابل توجه سال 1396 به حساب می آید.
وی اضافه كرد: برگزاری اجلاس آیسسكو ویژه دبیران كل كشورهای اسلامی در جهت مرجعیت علمی كشور از ابعاد مختلف علمی دارای اهمیت خاص است كه در نتیجه این اجلاس، با عنایت به نقش با اهمیت ISC در رتبه بندی و سنجش عملكرد پژوهشی مولفه هایی مانند دانشگاه ها، نشریات، دانشمندان، رشته های موضوعی و كشورها، هریك از این مفاهیم به شكل تفاهم نامه ای مستقل با كشورهای اسلامی درآمده و مورد امضا قرار خواهد گرفت كه این امر به تحكیم روابط علمی بین جمهوری اسلامی ایران و كشورهای اسلامی كمك خواهد نمود.
وی نقش این اجلاس را در ارتقای كیفیت تحقیق و تولید یك شبكه پیوسته علمی در سرتاسر كشورهای عضو سازمان كنفرانس اسلامی مهم دانسته و آن را زمینه ساز سیاستگذاری های صحیح علمی و همكاری ثمربخش آتی میان دانشگاه ها و دانشمندان حوزه های مختلف موضوعی در كشورهای عضو كنفرانس اسلامی عنوان نمود.
پایگاه استنادی علوم جهان اسلام(ISC) در چهارمین نشست وزرای آموزش عالی كشورهای اسلامی در اكتبر 2008 میلادی در باكو پایتخت جمهوری آذربایجان بعنوان نخستین نظام استنادی جهان اسلام به اتفاق آراء به تصویب رسید.
بدین ترتیب، بر مبنای مصوبات این نشست و همینطور نشست های آتی وزرای آموزش عالی كشورهای اسلامی، تمام كشورهای عضو سازمان كنفرانس اسلامی موظف به همكاری با ISC شدند. این پایگاه بر مبنای مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال 1387 تاسیس شد.
ISC با در نظر گرفتن استانداردهای علمی، به انتخاب و نمایه سازی نشریات علمی كشورهای اسلامی می پردازد و زمینه لازم را جهت ارتقاء كیفیت تحقیق و تولید یك شبكه پیوسته علمی در سرتاسر كشورهای عضو سازمان كنفرانس اسلامی فراهم نموده است.
این نظام رتبه بندی، با نمایه سازی مقالات تمام متن و تحلیل استنادی اطلاعات كتابشناختی آن مدارك، هر ساله به معرفی دانشگاه ها، نشریات، نویسندگان و آثار برتر علمی جهان اسلام می پردازد.
این پایگاه هم اكنون یكی از ابزارهای كارآمد تصمیم گیری برای طیف وسیعی از كاربران همچون دانشگاه ها و موسسات پژوهشی، ناشران، اعضای هیات علمی، محققان، تحلیلگران حوزه علم سنجی در كشور و هم سراسر كشورهای اسلامی به حساب می آید.
از جمله خدمات پایگاه تعیین نقاط قوت و ضعف دانشگاه ها و موسسات پژوهشی در سطوح ملی و بین المللی با برگزاری كارگاه های آموزشی و علمی است. در این راستا، تفاهم نامه های متعددی با كشورهای اسلامی منعقد شده و هم اكنون خدمات مختلفی همچون مشاوره و همكاری برای برگزاری كارگاه های ارتقاء جایگاه علمی دانشگاه ها و موسسات پژوهشی كشور و سایر كشورهای اسلامی عرضه می كند.
علمی**2038**1440
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب