با ایمنی و دقت بالا؛

پاكسازی كارخانه های اورانیوم با ربات محققان ایرانی

پاكسازی كارخانه های اورانیوم با ربات محققان ایرانی

آتی جو: پاكسازی لوله های آلوده به اورانیوم در كارخانه های صنعتی كار ساده ای نیست، اما ساخت یك ربات توسط محمد موسائی و داود كهندش می تواند این مشكل را برطرف كند.



به گزارش آتی جو به نقل از فیز، این ربات خودكار مجهز به ابزاری برای اندازه گیری تشعشعات رادیواكتیو هم هست و می تواند كیلومترها مسیر را در كنار لوله های آلوده به اورانیوم بپیماید تا نقاطی از این لوله ها را كه هنوز به این ماده خطرناك آغشته هستند شناسایی كند.
این دو پژوهشگر ایرانی دانشگاه كارنگی ملون آمریكا می گویند استفاده از این روش، ایمن تر، دقیق تر و سریع تر از روش های قبلی است و با استفاده از آن می توان به سرعت پی برد كدامیك از لوله های موجود در یك كارخانه هنوز دارای اورانیوم هستند تا آنها برای پاكسازی به محیط دیگری منتقل شوند.
صرفه جویی ناشی از استفاده از این ربات بالغ بر میلیون ها دلار است. ربات مذكور RadPiper نام دارد و به سفارش وزارت انرژی ایالات متحده طراحی و تولید شده است. انتظار می رود از این فناوری در مجموعه های هسته ای دیگری در كارولینای جنوبی و در واشنگتن استفاده گردد.
ربات مذكور از توان، سرعت و دقت بالایی برای تهیه نقشه دقیق هر لوله مورد بررسی و انتقال اطلاعات جهت استفاده تحلیل گران برخوردار می باشد. این ربات با موفقیت برای پاكسازی لوله هایی با قطر ۱.۱ متر هم مورد استفاده قرار گرفته است.

1397/02/03
12:42:57
5.0 / 5
4955
تگهای خبر: ربات , محققان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۴
آتی جو