مدیركل دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت:

تولید پارك فناوری در حوزه سلامت فعلا اتلاف منابع است

تولید پارك فناوری در حوزه سلامت فعلا اتلاف منابع است

آتی جو: تهران- مدیركل دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت با بیان این كه این وزارتخانه درصدد توانمندسازی مراكز رشد است، اظهار داشت: از نظر ما هم اكنون تولید پارك علم و فناوری در حوزه بهداشت اتلاف منابع است.


حسین وطن پور روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا تصریح كرد: بعضی از دانشگاه ها با اصرار درصدد دریافت مجوز پارك علم و فناوری هستند، در حالیكه ابتدا باید زیرساخت لازم فراهم گردد و سپس به دنبال دریافت مجوز باشند.
وی با اشاره به این كه ما اصراری به افزایش تعداد پارك علم و فناوری در حوزه بهداشت نداریم، اظهار داشت: با توحه به تمركزی كه بر فعالیت مراكز رشد اعم از دولتی و خصوصی داریم، اولویت ما توانمندسازی مراكز رشد است.
وی افزود: از نظر ما، تولید پارك علم و فناوری در حوزه سلامت، هم اكنون اتلاف منابع و انجام كارهای موازی است و ضرورتی برای این كار وجود ندارد. از سوی دیگر بعضی از ظرفیت های وزارت علوم در این زمینه بلااستفاده است و در این شرایط دلیلی ندارد كه ما به صورت اختصاصی پارك علم و فناوری تولید نماییم.
مدیر كل دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت، تعداد پارك های علم و فناوری فعال حوزه بهداشت را چهار مجموعه اعلام نمود و اضافه كرد: توافق های اولیه در زمینه استفاده مشترك از پارك های علم و فناوری با وزارت علوم انجام گرفته است.

** جایگاه خوبی در ثبت پتنت های بین المللی نداریم
مدیركل دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی همینطور اظهار داشت: ما جایگاه خوبی در ثبت اختراعات (پتنت های) بین المللی نداریم، و تعداد آنها به حدی نرسیده كه در رتبه بندی های بین المللی دیده شویم.
وی تصریح كرد كه درصدد تولید سازوكارهای مناسب همچون برگزاری كارگاه آموزشی برای كمك و حمایت بیشتر از ثبت بین المللی اختراعات هستیم تا جایگاه درخور شان در این زمینه به دست آوریم.
وطن پور با اشاره به اینكه هرچند روند اختراعات در كشور در حال افزایش می باشد، اما ثبت اختراعات بین المللی بسیار پایین است، اظهار داشت: ما تعدادی ثبت پتنت بین المللی داریم اما تعداد و ارزش آنها در حدی نیست كه در رتبه بندی دنیا به جایگاه خوبی برسیم.
مدیركل دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت، تصریح كرد: در اقتصادهای خلاق دنیا هم جایگاهی نداریم اما با بهره گیری از تحقیقات و پژوهش ها درصدد هستیم، جایگاه جهانی خوبی را كسب نماییم.

** پژوهش ها را به سمت محصول محوری سوق دهیم
وی بر ضرورت توسعه تحقیقات كاربردی تصریح كرد و اظهار داشت: پژوهش ها را باید به سمت محصول محوری و تجاری سازی و در نهایتا، اشتغال زایی سوق دهیم.
وطن پور تصریح كرد: هر چند همه مقالات و ایده ها به محصول منجر نمی شوند اما باید تلاش نماییم كه بخش قابل قبولی از آنها به محصول تبدیل شوند و با جهت دهی مناسب آنها باید تعداد پژوهش های كاربردی را افزایش دهیم.
وی افزود: پژوهش های بنیادی بسیار ضروری هستند، اما ما به دنبال پژوهش هایی هستیم كه بتوانید تاثیر گذار باشند، باری از روی دوش مردم بردارند و از مشكلات آنان بكاهند.
علمی ** 1201 **2017


1397/05/02
13:36:41
5.0 / 5
4438
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۳
لینک دوستان آتی جو
آتی جو