به همت ستاد ویژه توسعه فناوری نانو محقق شد

امضای 200قرارداد صنعتی بین فناوران نانو و بخش صنعت در سه سال

امضای 200قرارداد صنعتی بین فناوران نانو و بخش صنعت در سه سال

آتی جو: تهران- دبیر كارگروه صنعت و بازار ستاد ویژه توسعه فناوری نانو معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اعلام نمود: در سه سال قبل دستكم 200 قرارداد صنعتی بین شركت های فناور نانویی و بخش صنعت كشور امضا شده است.


به گزارش خبرنگار گروه علمی ایرنا، یكی از اشكالات فعلی شركت های فناور نانویی ناآشنایی بخش صنعت كشور با این فناوری هاست.
بخش های زیادی از صنعت كشور به علت دولتی یا شبه دولتی بودن كشش استفاده از فناوری نانو را ندارد و البته مدیران این صنعت هم از انگیزه لازم جهت استفاده از فناوری های جدید نانو برخوردار نیستند؛ معضلی كه دست اندركاران ستاد توسعه فناوری نانو معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری را بر آن داشت كه اصلی ترین راهبرد خود برای برگزاری یازدهمین جشنواره و نمایشگاه نانو را «توسعه بازار، تجاری سازی محصولات و البته دعوت از صاحبان صنایع مختلف برای آشنایی با توانمندی های فناوران و نوآوران عرصه نانو» انتخاب كنند.
البته ستاد ویژه توسعه فناوری نانو در سال های گذشته برای ارتباط هرچه مطلوب تر فناوران حوزه نانو با بخش صنعت و نفوذ محصولات این بخش به بازار اقدام های حمایتی مطلوبی داشته است و البته در این راه با مسائل و مشكلات فراوانی دست و پنجه نرم می كند.

**انعقاد قراردادهایی با 100 میلیارد تومان ارزش افزوده نهایی در جشنواره نانو
دبیر كارگروه صنعت و بازار ستاد ویژه توسعه فناوری نانو معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در گفت و گو با خبرنگار گروه علمی ایرنا بر صنعتی سازی و تجاری سازی فناوری نانو تصریح كرد.
«علی اصغر نجیمی» یادآوری كرد امسال در یازدهمین جشنواره و نمایشگاه نانو 37 قرارداد موفق بین فناوران نانو و بخش صنعت به نمایش گذاشته شد و شمار قراردادهایی از این دست در سه سال قبل به 200 مورد رسید.
وی افزود: در یازدهمین جشنواره و نمایشگاه نانو 10 قرارداد جدید استفاده از فناوری های نانو با شركت های بزرگ مانند اسنوا، صاایران، ایساتیس، آوا پروتئین، پشم سنگ آریا و شركت توسعه انرژی توان به امضا رسید.
نجیمی بدون اشاره به میزان ارزش مالی قراردادهای امضا شده بین شركت های فناور و واحدهای بزرگ صنعتی اضافه كرد: ارزش افزوده نهایی این قراردادها به بیشتر از 100 میلیارد تومان می رسد، برای نمونه قرارداد شركت اسنوا با یك شركت نانو درباره استفاده از یك محصول برای پوشش ضد چربی بود كه دستكم در 50 هزار دستگاه تولیدی این كارخانه استفاده می گردد.

**كم توجهی شركت های بزرگ دولتی به فناوری های جدید
دبیر كارگروه صنعت و بازار ستاد توسعه فناوری نانو همینطور تصریح كرد فناوران و متخصصان زیادی در حوزه نانو محصولات نوآورانه خویش را كه فناوری آنها به اثبات رسیده است، آماده كرده اند اما متاسفانه بخش صنعت از این فناوری ها به شكل مناسب استقبال نكرده است.
نجیمی با تاكید بر این كه تلاش ستاد توسعه فناوری نانو در طول سال های اخیر تولید سهولت در عرضه نوآوری و فناوری های تولید شده در حوزه نانو به بخش های مختلف همچون بخش صنعت بوده است، در عین حال نبود رقابت سالم بین شركت های بزرگ دولتی و خصوصی را یكی از موانع بزرگ در این مسیر دانست.
«در بخش خصوصی ستاد نانو و فناوران بسیار راحت تر كار می كنند چون كه این بخش به علت اینكه بازدهی و بهره وری و حتی یك ریال سود برای آنها معنا دارد از فناوری های جدید استقبال می كنند».
به گفته دبیر كارگروه صنعت و بازار ستاد توسعه فناوری نانو، در بخش دولتی از آنجائیكه كسی بابت بهره وری بالا یا پایین تنبیه و تشویق نمی گردد، انگیزه كافی جهت استفاده از فناوری های جدید دیده نمی گردد و یك نوع بی تفاوتی در شركت های بزرگ دولتی نسبت به كاربرد فناوری های جدید وجود دارد.

**ایجاد شبكه تبادل فناوری
دبیر كارگروه صنعت و بازار ستاد توسعه فناوری نانو ستاد تولید شبكه تبادل فناوری را یكی از اقدام ها برای ارتباط هرچه مطلوب تر فناوران حوزه نانو با بخش صنعت نام برد.
نجیمی اضافه كرد: ستاد نانو برای تسهیل فرآیند ارتباط شركت های كوچك و بزرگ با استفاده از كارگزاران تبادل فناوری، شبكه ای تحت عنوان 'شبكه تبادل فناوری نانو' راه‏اندازی كرده كه محور آن، كارگزاران تبادل فناوری است.
وی اضافه كرد: در این شبكه تلاش می گردد به منظور پشتیبانی از كارگزاران تبادل فناوری، امكانات و تسهیلات ویژه‏ای برای آنها فراهم گردد كه علاوه بر استقرار فیزیكی كارگزاران و تولید امكاناتی مانند میز كار، اینترنت، تلفن و فكس، مدیریت شبكه مبادرت به تدوین آیین نامه‏ پشتیبانی از كارگزاران تبادل فناوری كرده است.
این مسئول اظهار داشت: در شبكه تبادل، تقاضای های صنعتی با استفاده از شبكه گرفته می گردد و بعد از آن برای طراحی فناوری مورد نیاز صنعت با شركت های فناور قرارداد تحقیق و توسعه امضا می نماییم و آنها كار را به شركت صنعتی عرضه می كنند و اگر به نتیجه برسند با یكدیگر قرارداد می بندند.
«ما در این مدل هیچ ریسكی را متوجه بخش صنعت نمی نماییم و ستاد توسعه نانو همه ریسك ها را پوشش و فناوری ها را تضمین می نماید و با همین مدل توانسته ایم در سه سال قبل حدود 200 قرارداد صنعتی بین شركت های فناور و شركت های صنعتی منعقد نماییم و یكصد قرارداد هم به نتیجه موفق رسیده و باقی هم در حال كار است و این مسیر ادامه دارد».
وی افزود: در واقع ما در این بخش فناوری های به اثبات رسیده را به صنعت معرفی می نماییم و برای توسعه بازار شركت های فناور با بخش صنعت نشست برگزار می نماییم و سفارشات و تقاضای آنها را دریافت و این ها را جذب می نماییم.

**برگزاری چالش فناورانه
دبیر كارگروه صنعت و بازار ستاد توسعه فناوری نانو برگزاری چالش فناورانه را یكی دیگر از اقدامات ستاد نانو برای رفع مشكل بخش صنعت با استفاده از یافته های نوآورانه عنوان نمود و اظهار داشت: در این بخش تقاضاهایی را از صنعت دریافت كرده ایم كه برای آنها فناوری آماده وجود ندارد.
وی اضافه كرد: بعنوان مثال یك شركت تولیدكننده لاستیك به ستاد نانو اعلام نموده است كه نفوذپذیری هوای لایه داخلی لاستیك تولیدی این شركت را با استفاده از فناوری كاهش دهیم تا لاستیك باد كمتری خالی كند كه ما هم این درخواست را در قالب یك فراخوان در كل كشور اعلام نموده ایم.
نجیمی اظهار داشت: برخی فناورها چاره داده اند اما كارشان در حد پروتوتایپ و نمونه آزمایشگاهی است كه ما وظیفه داریم تا حصول نتیجه و انعقاد قرارداد صنعتی این نمونه ها، حمایت و سرمایه گذاری لازم را داشته باشیم.
وی اضافه كرد: این بدان مفهوم است كه ما برای فناوری های آماده تلاش می نماییم اینها را به صنعت متصل نماییم و با یك برنامه شتابدهی دستكم 6 ماهه فناوری هایی را كه یك مقدار عقب ترند آماده نماییم.

**نانومچ، پشتیبانی از نمونه های تولیدی اولیه
ممكن است برخی دستاوردهای محققان و فناوران جوانان كشور به علت نبود زیرساخت حمایتی لازم و همینطور ناآشنایی آنان با توسعه و تجاری محصول از ورود به چرخه صنعت باز بماند.
مشكلی كه چندسالی می گردد ستاد ویژه توسعه فناوری نانو با راه اندازی یك برنامه تجاری سازی فناوری نانو (Nano Match)، در قالب پشتیبانی از طرح هایی كه در حوزه نانو فناوری به نمونه اولیه دست یافته اند مورد توجه قرار گرفته، محصولاتی كه از توان تجاری سازی برای ورود به بازار برخوردار می باشد.
دبیر كارگروه صنعت و بازار ستاد توسعه فناوری نانو اعلام نمود: نانومچ یكی دیگر از برنامه های حمایتی ستاد توسعه فناوری نانو از محصولات فناورانه برای ورود به بازار است. در این بخش صرف نظر از اینكه تقاضا باشد یا نه، همه افرادی كه كاری كرده اند و به یك نمونه اولیه یا پروتوتایپ رسیده اند از جانب ستاد نانو مورد حمایت قرار می گیرند.
نجیمی افزود: در نانومچ در واقع طرح از مرحله ایده خارج شده و به تولید نمونه اولیه رسیده است كه بعد از داوری انجام شده اگر محصول فناورانه توان ورود به بازار را داشته باشد به این برنامه وارد می گردد.
وی افزود: البته محصول با ورود به نانومچ وارد یك برنامه شتاب دهی می گردد. سپس خروجی نهایی برای معرفی به بخش صنعت به شبكه تبادل می رود.

**تفاهمنامه با فروشگاه های زنجیره ای برای فروش محصولات نانویی
دبیر كارگروه صنعت و بازار ستاد توسعه فناوری نانو همینطور ورود به بخش فروش و توزیع با هدف كمك به شركت های تولیدی و فناور فعال در حوزه نانو را یكی دیگر از اقدامات حمایتی ستاد عنوان نمود و اضافه كرد: برای فروش محصولات نانویی با برخی شركت های بزرگ زنجیره ای كه شبكه های بزرگ توزیع و فروش در كشور دارند، تفاهمنامه امضا كرده ایم.
وی افزود: اكنون بیشتر از 80 محصول نانویی همچون مواد آنتی باكتریال، عینك، جوراب و بسته و لباس های نانو با استفاده از فروشگاه های بزرگ زنجیره ای و سایت های معتبر به شهروندان عرضه می گردد.

علمی*1836*2017*1961*


1397/08/12
13:33:50
5.0 / 5
4561
تگهای خبر: انرژی , اینترنت , توسعه , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۲
آتی جو