در حاشیه اعطای جایزه مصطفی (ص)؛

۸۵ دانشمند فعال از كشورهای اسلامی گرد هم می آیند

۸۵ دانشمند فعال از كشورهای اسلامی گرد هم می آیند

آتی جو: ششمین نشست تبادل علم و فناوری استپ (از برنامه های جانبی جایزه مصطفی ص) با حضور 85 دانشمند جهان اسلام از 31 كشور با هدف ایجاد شبكه های علمی و فناوری گردهم می آیند.



به گزارش آتی جو به نقل از مهر، دكتر سعید سهراب پور مشاور رئیس بنیاد نخبگان و دبیر ششمین نشست تبادل علم و فناوری استپ امروز در نشستی خبری كه در محل بنیاد علم جایزه مصطفی (ص) برگزار شد، اظهار داشت: این برنامه یكی از برنامه های جانبی جایزه مصطفی است كه با هدف گردهمایی دانشمندان جهان اسلام در حوزه های مختلف برگزار می گردد.
وی با اشاره به اینكه ۸۵ دانشمند و فعال حوزه علم و فناوری از جهان اسلام در حاشیه جایزه مصطفی (ص) گرد هم می آیند اظهار داشت: این دانشمندان و نخبگان از ۳۱ كشور جهان اسلام هستند كه با هدف بسترسازی شكل گیری تعاملات فناوری گرد هم می آیند.
مشاور رئیس بنیاد نخبگان اشاره كرد: ایجاد و هدایت بسترهای به اشتراك گذاری ظرفیت ها و توانمندی های جهان اسلام در عرصه علم و فناوری به منظور حل مساله های علم و فناوری جهان اسلام و اجتماع سازی فعالان این عرصه از اهداف نشست استپ به حساب می آید.
وی با اشاره به اینكه تابحال این نشست ها در تهران، كوالالامپور، مالزی، پاكستان برگزار شده است، اظهار داشت: مقرر است ششمین استپ از ۱۸ تا ۲۱ آبان در دانشگاه های شریف، الزهرا، صدا و سیما، امام صادق (ع) اجرا شود.
برگزاری جایزه مصطفی (ص) در بیستم آبان ماه
سهراب پور با اشاره به اینكه سومین دوره اعطای جایزه بیستم آبان ماه در تالار وحدت برگزار می شود، اظهار داشت: همزمان با این برنامه استپ دانشمندان در دانشگاه های دیگر به تبادل علم و فناوری و شبكه سازی علم و فناوری می پردازند.
وی با اشاره به اینكه هنوز برندگان نهایی مسابقه مشخص نشده اند، اظهار داشت: این یك جایزه بین المللی بوده و محلی نیست. چون از آن بعنوان نوبل اسلامی یاد می شود بنا بر این برگزیدگان با دقت بیشتری انتخاب می شوند.
دبیر ششمین نشست تبادل علم و فناوری استپ اشاره كرد: دانشمندان جهان اسلام با دانشمندان برتر تراز اول غربی در ارتباط هستند ولی اطلاعات شان از یكدیگر زیاد نیست بنا بر این این جایزه می تواند در امتداد شبكه سازی جهان اسلام باشد تا دانشمندان غربی آنها را به خوبی بشناسند.
5 حوزه مورد بحث توسط دانشمندان در ادامه محمدمهدی جعفری دبیر اجرایی ششمین نشست تبادل علم و فناوری استپ اظهار داشت: در این جلسه موضوعاتی در حوزه های سلامت، زنان و علم و فناوری، آب و انرژی، تأمین مالی علم و فناوری، ارتباطات علوم در دانشگاه ها توسط این دانشمندان، مورد بحث و بررسی قرار می گیرد. وی با اشاره به اینكه موضوعات مورد بحث در این جلسه، موضوعاتی مسئله محور هستند، اضافه كرد: هدف از برگزاری این نشست، هدایت بسترهایی برای به اشتراك گذاری ظرفیت ها و توانمندی های جهان اسلام است كه در این راستا راهكارها و سازوكار شكل گیری شبكه های علم و فناوری جهان اسلام در این جلسه مورد شناسایی قرار می گیرد. جعفری با اشاره به دیگر اهداف نشست استپ اظهار داشت: شناسایی شبكه های همكاری موجود در جهان اسلام و تعریف مدلهای همكاری با آنها در امتداد ارتقای نقش شبكه سازی بنیاد، شكل دهی شبكه های جدید در حوزه علم و فناوری جهان اسلام، برگزاری كارگاه های آموزشی تخصصی در مسائل كلیدی در حوزه علم و فناوری، از دیگر محورهای نشست استپ محسوب می شود. وی با اشاره به نشست های استپ در سال های گذشته اظهار داشت: تابحال بیشتر از ۱۵۰ دانشمند برجسته از ۲۷ كشور جهان در چارچوب جلسات ATA گرد هم آمده اند و تفاهمنامه های همكاری زیادی بین دانشگاه ها در چارچوب نشست استپ منعقد شده است. جعفری افزود: همین طور اجرای برنامه های همكاری مشترك میان دانشمندان برجسته و شكل گیری كارگاه های تخصصی با مشاركت فعالان علم و فناوری جهان اسلام، شكل گیری شبكه آزمایشگاهی جهان اسلام، ارائه گرنت های تحقیقاتی، شكل گیری بسترهای تبادل دانشجو، همچون دستاوردهای برنامه های استپ طی پنج سال قبل بوده است. دبیر اجرایی ششمین نشست تبادل علم و فناوری استپ اشاره كرد: حوزه های ششمین نشست استپ، «سلامت، آب و انرژی، همكاریهای علمی، تأمین مالی علم و فناوری، بانوان و علم و فناوری و ارتباطات علم» هستند. وی با اشاره به حضور ۸۵ دانشمند و نخبه عرصه علم و فناوری در ششمین نشست استپ اظهار داشت: این دانشمندان از كشورهای مالزی، تركیه، پاكستان، بنگلادش، عمان، انگلیس، هند، عراق و آمریكا هستند.


منبع:

1398/06/11
18:48:47
5.0 / 5
4227
تگهای خبر: آمریكا , آموزش , انرژی , بین المللی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۳
آتی جو