فراخوانی برای تولید کیت جداسازی سلول با نانوذرات مغناطیسی

فراخوانی برای تولید کیت جداسازی سلول با نانوذرات مغناطیسی

به گزارش آتی جو، فراخوان بنیاد ملی علم ایران برای «تولید کیت جداسازی سلول با نانوذرات مغناطیسی» منتشر گردید و متقاضیان تا ۲۰دی ماه برای ثبت نام مهلت دارند.


به گزارش آتی جو به نقل از ایسنا، براساس برنامه ریزی های صورت گرفته، بنیاد ملی علم ایران در جهت مأموریت گراشدن پژوهشها و پشتیبانی از طرح های پژوهشی که به تکنولوژی روز دنیا می پردازد و می تواند باری از دوش صنعتگران کشور بردارد، فراخوان هایی را با عنوان برنامه پشتیبانی از پژوهش عمیق شرکتهای دانش بنیان منتشر می کند. در این برنامه، نیازهای پژوهشی پرریسک شرکتهای دانش بنیان، از راه سامانه کایپر بنیاد ملی علم ایران به این نهاد اعلام می شود و بعد از بررسی و داوری های لازم، فراخوان پژوهش های عمیق و پرریسک شرکتهای دانش بنیان به پژوهشگران و محققان اعلام می شود.
فراخوان تولید کیت جداسازی سلول با نانوذرات مغناطیسی بعنوان پنجمین فراخوان در این برنامه، منتشر می شود و متقاضیان تا ۲۰دی ماه برای ثبت نام مهلت دارند.
هدف اصلی این پژوهش توسعه یک پلت فرم برای جداسازی نوع خاصی از سلول ها از یک مخلوط سلولی ناهمگن با نانوذرات مغناطیسی است؛ پلتفرمی که بتوان صرفا با تغییر نوع آنتی بادی بایوتینیله در کیت، آنرا برای سلول های مختلف توسعه داد. استفاده از آنتی بادی های بایوتینیله ضد CD ۱۹ برای جداسازی سازه های CAR که در CAR T-cell therapy نقش دارند، بعنوان سلول مدل و جداسازی آنها با MNP های دارای استرپتاویدین، برای طراحی و تولید کیت جداسازی سلول با نانوذرات مغناطیسی برای توسعه این پلت فرم پیشنهاد می شود.
با عنایت به کارآمد نبودن روش های قدیمی برای جداسازی سلول ها، برای این منظور از روش های جداسازی سلول ها بر مبنای مارکرهای سطحی استفاده می شود که در آنها میتوان از آنتی بادی های مونوکلونال، لکتین ها و آپتامرها برای جداسازی اختصاصی سلول ها استفاده نمود. همچون این روش ها میتوان FACS، MACS، کروماتوگرافی تمایلی، ATPS، استفاده از پلیمرهای متصل به آنتی بادی و روش های جداسازی مبتنی بر آپتامر را نام برد که تا کنون به منظور جداسازی سلول ها به کار رفته اند.
جداسازی سلول با نانوذرات مغناطیسی از روش های MACS محسوب می شوند. تابحال در طراحی کیت های جداسازی سلول با نانوذرات مغناطیسی به طور عمده از نانوذرات سوپرپارامغناطیس اکسید آهن (Fe۳O۴ magnetite or γ-Fe۲O۳ maghemite ) استفاده شده است که سطح آنها با انواعی از گیرنده های اختصاصی ضد مارکرهای سطح سلول ها (آنتی بادی ها- بسته به آنتی ژن های سطح سلول) و یا استرپتاویدین برای جداسازی سلول های علامت گذاری شده با بایوتین، عامل دار شده است. انتخاب مناسب ترین پوشش برای اتصال آنتی بادی ها و رسیدن به ابعاد و جنس بهینه نانوذرات مغناطیسی برای کاربرد در جداسازی سلول، از موارد مورد بررسی و بهینه سازی توسط پژوهشگران داخلی و خارجی است.
پیشنهاد می شود در این پژوهش برای رسیدن به پلت فرم جداسازی سلول با نانوذرات مغناطیسی، استرپتاویدین روی نانوذرات مغناطیسی بهینه شده، برای استفاده از آنها برای جداسازی سلول های نشان دار شده با آنتی بادی های بایوتینیله شده، تثبیت شود. پلتفرمی که بتوان صرفا با تغییر نوع آنتی بادی بایوتینیله در کیت، آنرا برای سلول های مختلف توسعه داد. استفاده از آنتی بادی های بایوتینیله ضد CD ۱۹ برای جداسازی سازه های CAR که در CAR T-cell therapy نقش دارند، بعنوان سلول مدل، برای توسعه این پلت فرم پیشنهاد می شود.
محصول مورد نظر در این طرح؛ شامل نانوذرات مغناطیسی عامل دار شده برای جداسازی سلول های نشان دار با یک بیومولکول است که نه تنها امکان جداسازی سلول های هدف را با اختصاصیت و بازده مناسب فراهم می آورد، بلکه قیمت مناسب تری نسبت به جایگزین های خارجی این کیت، خواهد داشت.

شرکتهای متقاضی در زمینه تولید و فروش کیت های مبتنی بر نانوذرات مغناطیسی برای استخراج نوکلئیک اسیدها از انواع نمونه های زیستی با نانوذرات مغناطیسی فعالیت و سابقه تحقیق روی سنتز نانوذرات مغناطیسی پایدار با پوشش های مختلف و توسعه کیت های استخراج مغناطیسی برای انواع منابع زیستی (خون، بافت، باکتری، ویروس، گیاه و …) را دارند که تجربه کسب شده در هر دو زمینه ذکر شده در حل چالش های این طرح کمک کننده هستند.
از آثار این پژوهش میتوان در ساخت انواع کیت های جداسازی سلول همچون کیت جداسازی اسپرم (با کاربرد در جداسازی اسپرم های دامی بر مبنای جنسیت در مقیاس صنعتی)، کیت های کاربردی در تشخیص همچون جداسازی CTC ها و انواع دیگر سلول ها، استفاده نمود. همینطور این محصول توسط مراکز تحقیقاتی و لابراتوار هایی که در زمینه زیست شناسی سلولی، ایمونولوژی، تحقیقات سلول های بنیادی، سرطان، تشخیص های بالینی و سایر زمینه هایی که در آن به جداسازی سلول ها و مشخصه یابی آنها نیاز هست کار می کنند، استفاده می شود.
چالش نیاز فناورانه:
اصلی ترین چالش این پژوهش، فائق آمدن بر مشکل اتصال غیراختصاصی سلول ها به نانوذرات مغناطیسی است که خلوص و بازیابی سلول های جدا شده را متأثر می کند. بررسی ها نشان می دهند در فرایند جداسازی مغناطیسی سلول ها، اتصال غیراختصاصی MNP به سلول ها، خاصیتی مغناطیسی به سلول ها می دهد که باعث می شود سلول ها در ستون های جداسازی بمانند و در نتیجه خلوص و بازیابی سلول های نهایی را متأثر کنند.
از دیگر چالش های این پژوهش، انتخاب مناسب ترین پوشش برای MNP هاست. چونکه MNP های بدون پوشش یا با پوشش نامناسب، قدرت اتصال کمی به آنتی بادی ها دارند، به سبب انرژی سطحی بالا، گرفتار تجمع یا اصطلاحاً اگریگیشن می شوند و به اکسیداسیون هم حساس خواهند بود. پوشش مناسب باید علاوه بر این که گروههای عاملی مناسب جهت بیوکانجوگیشن گیرنده های زیستی را فراهم آورد، زیست سازگار و آمفیپاتیک بوده و ضمن محافظت از ذرات در مقابل اگریگیشن، باعث افزایش بیش از اندازه ابعاد MNP ها نشود.
گام های تحقیقاتی و الزامات طرح:
** تکمیل مطالعات تحقیق و توسعه (شامل تهیه مواد و تجهیزات مصرفی و انجام تست های اولیه)
** ساخت و بهینه سازی نانوذرات مغناطیسی برای جداسازی سلول
*ذرات مغناطیسی با اندازه ۵۰nm – ۵µ
* مورفولوژی کروی شکل
*عامل دار کردن MNP
*تثبیت استرپتاویدین روی سطح نانوذرات
** ساخت نمونه اولیه کیت
*طراحی بافرهای جداسازی و بازیابی سلول ها، تنظیم pH و زمان هر مرحله
*بررسی بازده جداسازی (میزان مطلوب خلوص سلولی بالای ۹۰ درصد)
*بررسی اختصاصیت
*بررسی اثر روش جداسازی بر خصوصیت های حیاتی سلول
*بررسی قابلیت استفاده مجدد از نانوذرات مغناطیسی
** بهینه سازی پروتکل استخراج
** تکمیل تست های لازم جهت عرضه به اداره کل تجهیزات پزشکی
** بهینه سازی و توسعه محصول (بررسی عملکرد پلت فرم برای جداسازی حداقل یک نوع سلول دیگر).
خروجی نهایی طرح:
* گزارش مراحل پیشرفت طرح؛
* تولید و عرضه دانش فنی و فرمولاسیون بهینه پوشش سطحی نانوذرات مغناطیسی جهت اتصال به انواع گیرنده های زیستی (آنتی بادی های بایوتینیله)؛
* فرمولاسیون بافرهای لازم برای استفاده در کیت جداسازی سلول؛
* ساخت نمونه اولیه کیت؛
* نتایج آنالیزهای در ارتباط با نانوذرات؛
* نتایج آنالیزهای عملکرد مطلوب کیت.
تسهیم مالکیت فکری
مالکیت معنوی: مجری در مالکیت معنوی ناشی از اجرای تحقیق سهیم خواهد بود و انتشار مقاله مشترک توسط مجری و متقاضی در مجلات داخلی و خارجی، عرضه مقاله در کنفرانس ها و سمینارها با هماهنگی و دریافت نظر کارفرما بلامانع است.
مالکیت منافع مادی: با عنایت به مدل کسب و کار شرکت متقاضی، منافع مالی ناشی از توسعه این فناوری، قابلیت اشتراک بین متقاضی و مجری را با هماهنگی و دریافت نظر موافق کارفرما دارا است. ضروری است مدل پیشنهادی در پروپوزال ارسالی عرضه شود.
نحوه پذیرش
رقابتی است و از بین پروپوزال های دریافتی، موردی که شرایط زیر را داشته باشد، در اولویت خواهد بود.
* ترکیب متخصصین تیم پیشنهادی ارتباط داشته باشد.
* افراد پیشنهاد شده، دارای سابقه پژوهشی و فنی در آن مبحث باشند.
* زمان بندی اجرایی، هزینه و شرح خدمات، متناسب و در رابطه با پژوهش مورد تقاضا باشد.
(در این بخش، مجری می تواند برآورد اولیه خویش را اعلام نماید، اما بدیهی است جزئیات اجرایی در شروع امر معلوم نیست و مجری و کارفرما با علم به این مورد وارد این توافق خواهند شد).
* تیم پیشنهاددهنده، زیرساخت انجام پژوهش شامل لابراتوار و کارگاه را داشته باشند.
* پروپوزال طبق فرمت پیشنهادی بنیاد، تهیه و ارسال شده باشد.
هزینه های قابل قبول
* حق التحقیق نیروی انسانی
* تست ها و آنالیزها
* خدمات
* مواد اولیه
حوزه های اولویت دار
علوم و علوم زیستی / زیست شناسی / سلولی و مولکولی + علوم و علوم زیستی / شیمی / بیوشیمی
واجدین شرایط
پژوهشگر اصلی تیم ضروری است عضو هیات علمی یکی از دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالی کشور باشد.
از پروپوزال هایی که در چارچوب رساله دکتری و طرح پسادکتری تعریف شوند، حمایت فوق العاده می شود.
بعد از دریافت پروپوزال از راه سامانه مدیریت پژوهش کایپر، ارزیابی انجام گرفته و در صورت کسب امتیاز بالا، تیم برگزیده جهت مذاکره با بنیاد ملی علم ایران و شرکت متقاضی دعوت خواهد شد.
تاریخ فراخوان
کلیه افراد واجد شرایط تا ۲۰ دی فرصت دارند پروپوزال خویش را از راه سامانه کایپر برای بنیاد ملی علم ایران ارسال نمایند.
مبلغ حمایت
پژوهش پیشنهاد شده تا سقف ۸۰ درصد توسط بنیاد ملی علم ایران حمایت خواهد شد. بدیهی است که مابقی هزینه ها باید توسط شرکت متقاضی پژوهش تأمین شود.
کارگروه مسئول
به نقل از ستاد نانو، علاقه مندان در صورت هرگونه سؤال می توانند با کارگروه دانش بنیان با ایمیل m.amini@insf.org و شماره تلفن ۰۲۱۸۲۱۶۱۱۲۱ تماس بگیرند.




منبع:

1402/09/24
21:07:09
5.0 / 5
254
تگهای خبر: آموزش , آنالیز , انرژی , پژوهشگر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۲
آتی جو