در مركز تحقیقات طب كار انجام شد؛

تولید روكش صندلی ارگونومیك برای پیشگیری از كمردرد رانندگان

تولید روكش صندلی ارگونومیك برای پیشگیری از كمردرد رانندگان

آتی جو: روكش ارگونومیك به منظور پیشگیری از كمردرد و اختلالات اسكلتی – عضلانی رانندگان با همكاری مركز تحقیقات طب كار دانشگاه علوم پزشكی ایران به تولید انبوه رسید.


به گزارش آتی جو به نقل از دانشگاه علوم پزشكی ایران، دكتر ناصر دهقان با همكاری دكتر پیام حسین زاده عضو مركز رشد سلامت دانشگاه علوم پزشكی ایران اقدام به تولید انبوه روكش ارگونومیك صندلی به منظور پیشگیری از اختلالات اسكلتی عضلانی و كمردرد رانندگان وسایل نقلیه سنگین كردند. دكتر ناصر دهقان عضو هیات علمی مركز تحقیقات طب كار دانشگاه علوم پزشكی ایران درباره این روكش ارگونومیك اظهار داشت: اختلالات اسكلتی – عضلانی از مهمترین عوارض شغلی در بین رانندگان شركت واحد است كه به واسطه فعالیت در حالت نشسته تشدید می گردد. وی تصریح كرد: از این رو ما روكشی را با همكاری مركز تحقیقات طب كار و گروه ارگونومی طراحی نموده ایم كه با قابلیت نصب بر روی تمام صندلی های راننده موجود در اتوبوسرانی بتواند سبب پیشگیری و هم درمان كمردرد و اختلالات اسكلتی – عضلانی رانندگان شود. دهقان اضافه كرد: بعد از ۳ سال تلاش بی وقفه در سال پشتیبانی از كالای ایرانی موفق به قرارداد فروش و تولید انبوه نخستین پارت از محصول شدیم. اتوبوسرانی تهران در این زمینه سوله ای به مساحت ۲۰۰۰ متر مربع در اختیار شركت ما قرار داد كه فرآیند تولید در این سوله مستقر است. عضو هیات علمی مركز تحقیقات طب كار دانشگاه علوم پزشكی ایران خاطرنشان كرد: تمامی تست ها و استانداردهای محصول مطابق با ابعاد آنتروپومتری جامعه ایرانی بر روی محصول انجام گرفت و بعد از تولید پارت ۵۰ عددی و عیب یابی نهایی، این محصول وارد فاز تجاری شد و هم اكنون تولید انبوه شده است. وی اضافه كرد: شركت های اتوبوسرانی چندین كلان شهر دیگر كشور هم ثبت سفارش كرده اند كه با گسترش ظرفیت تولید نیازهای آنها هم برطرف خواهد شد. دهقان درباره ارگوسیت (Ergo Seat) تصریح كرد: با عنایت به شیوع بالای كمردرد در رانندگان، مشخص شد كه علت عمده این مشكل به نامتناسب بودن صندلی ها و هم عدم حمایت شدن گودی كمر و گردن در حین كار رانندگی بر می گردد. با اینكه صندلی هایی با امكان فیت شدن اتوماتیك با بدن راننده طراحی شده اند اما به دلیل گرانی اینگونه صندلی ها مورد استفاده قرار نگرفته است.
وی اضافه كرد: از آنجائیكه توجه به اصول ارگونومیك و پر كردن گودی های كمر و گردن سهم مهمی در پیشگیری از اختلالات اسكلتی عضلانی و كمردرد دارد در این مطالعه نوعی پد ارگونومیك با رعایت تمام اصول ارگونومیكی برای ارتقای راحتی راننده طراحی شده است كه بدون تولید مشكل در كار افراد می تواند با قرار گرفتن بر روی صندلی های موجود وسایل نقلیه سبب راحتی عضلات پایین كمر و گردن و ستون فقرات آنها شود و بدین سان از مبتلا شدن به اختلالات اسكلتی عضلانی و هم كمردرد در رانندگان وسایل نقلیه سنگین پیشگیری كند. عضو هیات علمی مركز تحقیقات طب كار دانشگاه علوم پزشكی ایران دهقان اظهار داشت: «ارگوسیت» بعنوان یك وسیله ارگونومیك و پیشگیری كننده از اختلالات اسكلتی عضلانی و كمردرد، می تواند بر روی انواع صندلی های وسایل نقلیه سنگین بدون تولید محدودیت نصب و سبب آسایش و راحتی افراد، افزایش بهره وری و پیشگیری از مبتلا شدن به كمردرد و اختلالات اسكلتی عضلانی رانندگان شود. وی تصریح كرد: همچون مزایای این اختراع می توان به استفاده از فرم آناتومیكی ستون فقرات برای سیستم نگهدارنده و محافظ سر و گردن در برابر ضربات ناگهانی، كاربرد و استفاده از آناتومی ستون فقرات به منظور پوشش دهنده كامل عضلات گردن، تعبیه سوراخ های تهویه هوا جهت كاهش تعریق در ناحیه پشت در حین رانندگیهای طولانی و طراحی قوس آناتومیكی پركننده گودی كمر (Lumbar support) بمنظور كاهش كمردرد و خستگی اشاره نمود. دهقانی، از طراحی تولید برش نشیمنگاهی-دنبالچه ای بمنظور كاهش فشار عمودی بر استخوان دنبالچه، طراحی مطابق با شكل بدن و آنتروپومتری انسان، تولید شیب در ناحیه كفی بمنظور كاهش فشارهای وارده بر كمر و ران و حفظ حالات طبیعی، ابتكار گنجاندن تیغه شانه ای برای فضای آزاد بمنظور راحتی حركت شانه ها در هنگام چرخاندن فرمان، تعبیه و طراحی شیار نخاعی جهت رفع فشارهای وارده بر ستون فقرات راننده بعنوان دیگر مزایای این اختراع نام برد. او همینطور از تعبیه و طراحی حفره برش كمری-دنبالچه ای بمنظور كاهش فشار افقی بر استخوان دنبالچه، استفاده از فومهای فشرده فوق ارتجاعی در قسمت پشتی روكش، طراحی سیستم خم شونده و تغییر ارتفاع و وضعیت، لحاظ كمربند اتصال روكش به صندلی راننده و استفاده از ابعاد بدن رانندگان ایرانی در طراحی بعنوان دیگر مزایای این اختراع نام برد.

1397/03/09
17:43:20
5.0 / 5
4665
تگهای خبر: تحقیقات , دانش , سیستم , علم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
آتی جو