به روش ولتامتری صورت گرفت؛

شناسایی واندازه گیری آنتی اكسیدان ضد ویروس در عصاره ۹ گیاه

شناسایی واندازه گیری آنتی اكسیدان ضد ویروس در عصاره ۹ گیاه

آتی جو: دانشجوی واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی گالیك اسید موجود در عصاره ۹ گونه گیاهی حاوی پلی فنل را به روش ولتامتری شناسایی و اندازه گیری نمود.



به گزارش آتی جو به نقل از واحد علوم و تحقیقات، گالیك اسید یك تركیب شیمیایی است كه كاربردهای متعددی در حوزه پژوهش و صنایع شیمیایی دارد. برای نمونه از آن بعنوان یك استاندارد به منظور تعیین محتوای كل تركیبات فنلی موجود در عصاره گیاهان استفاده می گردد.
همچنین در صنایع دارویی به دلیل دارا بودن خواص ضدقارچی و ضدویروسی به كار می رود. گالیك اسید بعنوان یك تركیب آنتی اكسیدان به حفظ سلول های زنده در مقابل تنش های اكسیداتیو كمك می نماید.
شیدا سرافراز پژوهشگر واحد علوم و تحقیقات اظهار داشت: اندازه گیری گالیك اسید به روش های مختلفی قابل انجام است كه دارای معایبی همچون نیاز به تجهیزات پیچیده و گران قیمت برای آماده سازی و استخراج نمونه ها، تولید تداخل و مزاحمت به واسطه استفاده از تركیبات استاندارد داخلی در بعضی از روش ها و همینطور نیاز به تفسیر تخصصی نتایج هستند.
وی تصریح كرد: روش مورد استفاده برای اندازه گیری گالیك اسید در این پژوهش، با عنایت به برخی پژوهش های انجام گرفته، روش ولتامتری است كه نسبت به روش های موجود دارای مزیت هایی است.
این پژوهشگر تصریح كرد: حساسیت بالا، قدرت تشخیص مقادیر بسیار پائین، سهولت و سرعت عمل بالا، امكان تجدیدپذیری سطح الكترود خمیر كربن و هزینه كم در تهیه الكترود همچون مزایای اندازه گیری گالیك اسید به روش ولتامتری ضربان تفاضلی نسبت به سایر روش ها است.
سرافراز تصریح كرد: به علت كاربرد دارویی، صنعتی و آرایشی و بهداشتی و همینطور وجود تركیبات فنلی، از ۹ گونه گیاهی هلیله، بلیله، آمله، پنج انگشت، چای سبز، مقل ارزق، بلوط، گل سرخ و بنفشه برای اندازه گیری میزان گالیك اسید موجود در عصاره آنها استفاده شده است.
وی در این پژوهش از روش های الكتروشیمیایی و دستگاه پتانسیواستات / گالوانواستات استفاده شده است، بیان داشت: در صورت توسعه و بهینه سازی این روش و تایید نتایج آن با روش های استاندارد، می توان از آن بعنوان جایگزین مناسبی در زمینه اندازه گیری محتوای تام تركیبات فنلی موجود در عصاره اندام های مختلف گیاهان استفاده نمود.
این پژوهش در قالب رساله كارشناسی ارشد در دانشكده كشاورزی و صنایع غذایی واحد علوم و تحقیقات و به راهنمایی دكتر حسینعلی رفیعی پور و با همكاری دكتر مریم خیاط كاشانی انجام شده است.

1397/07/04
22:22:28
5.0 / 5
4524
تگهای خبر: پژوهشگر , تحقیقات , تخصصی , توسعه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۳
آتی جو