برای نخستین بار در كشور،

سیستم حذف نیترات از آب ساخته شد

سیستم حذف نیترات از آب ساخته شد

آتی جو: كرج- عضو هیات علمی پژوهشكده انرژی وابسته به پژوهشگاه مواد وانرژی ایران اظهار داشت: برای اولین بار در كشور پیل سوختی میكروبی برای حذف بیولوژیكی نیترات از آب و تولید همزمان الكتریسیته در این مجموعه طراحی و ساخته شد.


لیلا داورپناه روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگارایرنا اضافه كرد: این پروژه تحقیقاتی با حمایت مالی صندوق پشتیبانی از پژوهشگران درآزمایشگاه محیط زیست پژوهشگاه مواد و انرژی ایران به مدت پنج ماه در سال 95 انجام شد و در سال 96 مراحل تست و آزمون را با موفقیت پشت سر گذاشت.
وی افزود: مدارك و مستندات این دستاورود علمی برای ثبت اختراع ملی به مراجع ذیصلاح ارسال شده ضمن آنكه در كوشش برای تجاری سازی آن هستیم.
داورپناه اضافه كرد: برای ساخت این سیستم در پژوهشگاه مواد و انرژی ایران 200 میلیون ریال هزینه شده است.
وی در تشریح خطرات نیترات و كاربرد پیل سوختی اظهار داشت: نیترات از آلاینده های خطرناك آب آشامیدنی به حساب می آید كه می تواند در سیستم گوارش منجر به ایجاد سرطان معده شود ضمن آنكه برای زنان باردار، نوزادان و حتی سلامتی حیوانات خطرناك می باشد.
این پژوهشگر تصریح كرد: از آنجائیكه نیترات در آب به صورت محلول است و روش های معمول تصفیه آب قادر به حذف آن نیستند؛ از این رو نیاز به روش های تصفیه پیشرفته تر دارد كه قادر به كاهش آلاینده های محلول هستند.
وی خاطرنشان كرد: تابحال از روش های فیزیكی و شیمیایی برای حذف نیترات مانند تعویض یونی، اسمز معكوس، الكترودیالیز معكوس (EDR) و جذب سطحی استفاده می شده است.
داورپناه اضافه كرد: مطالعه علمی نشان داده است كه این روش ها دارای محدودیت هایی جهت استفاده هستند ضمن آنكه در روش های فوق، نیترات فقط از آب جدا شده و پساب تولیدی حاوی غلظت بالای نیترات است كه خود از معایب مهم این روش ها به حساب می آید.
این عضو هیات علمی پژوهشگاه مواد وانرژی تصریح كرد: پیل سوختی میكروبی (MFC) برای احیای بیولوژیكی نیترات به نیتروژن مولكولی یك دستاورد جدید علمی است كه تصفیه آب حاوی نیترات و تولید همزمان الكتریسیته را انجام می دهد.
وی افزود: فرایند جدید افزون بر مزایایی كه ذكر شد در بخش صنعت می تواند برق تولید نماید.
پژوهشگاه مواد و انرژی ایران وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در مشكین دشت شهرستان فردیس استان البرز مستقر است.
محققان این پژوهشگاه تابحال اختراعات زیادی در سطح جهانی، منطقه و كشور به ثبت رسانده اند كه بخشی از این دستاوردها تجاری سازی شده است.
7413/ 6155


1397/07/18
12:13:00
5.0 / 5
4426
تگهای خبر: انرژی , پژوهشگر , تحقیقات , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۳
آتی جو