سازمان فضایی ایران منتشر كرد؛

نقشه ماهواره ای دمای سطح زمین

نقشه ماهواره ای دمای سطح زمین

آتی جو: سازمان فضایی ایران با بهره گیری از تصاویر ماهواره ای و فناوری سنجش از دور، میانگین دمای سطح زمین کشور را در سال 1401 با سال 1400 مقایسه کرده است.


به گزارش آتی جو به نقل از مهر، سازمان فضایی ایران با بهره گیری از تصاویر ماهواره ای، میانگین دمای سطح زمین کشور در اردیبهشت ماه ۱۴۰۱ را در مقایسه با زمان مشابه سال قبل پایش و رصد کرده است. دمای سطح زمین (Land Surface Temperature: LST) که عمدتا حاصل بازتابش پوشش های طبیعی شامل خاک، برف و پوشش گیاهی است همچون متغیرهایی شمرده می شود که اطلاعات مفیدی را در ارتباط با خصوصیات فیزیکی و شیمیایی زیر سیستم های زمین ( هوا کره، آب کره، خاک کره، گیاه کره و انسان کره) و فرآیندهای آنها فراهم می آورد. این نوع از دما تابعی از انرژی خالص در سطح زمین است که به مقدار انرژی رسیده به سطح زمین، گسیل مندی سطح، رطوبت و جریان هوای اتمسفر بستگی دارد. دمای سطحی زمین در خیلی از مطالعات علمی از قبیل اقلیم شناسی، هواشناسی، کشاورزی، هیدرولوژی، زمین شناسی، باستان شناسی، مصرف انرژی و غیره، بعنوان یک عامل مهم مطرح شده و همچون پارامترهای مهمی است که می تواند نشان دهنده تغییرات دما در سطح زمین باشد. با تحلیل و بررسی نقشه های LST اطلاعات مفیدی در حوزه بررسی پدیده های مختلف، همچون تجزیه و تحلیل جزایر حرارتی در کلان شهرها، تشخیص آنومالی های حرارتی مربوط به زلزله، شناسایی منابع زمین گرمایی، پایش خشکسالی و آتش سوزی را می توان تهیه کرد. پایش دمای سطح زمین با فناوری سنجش از دور با استفاده از‬ داده‬ های‬ مربوط‬ به‬ دمای روزانه سطح زمین می توان نقشه حداکثر دمای ماهیانه را برآورد و توزیع جغرافیایی الگوهای حرارتی در سطح کشور را شناسایی و بررسی کرد؛ همین طور می توان نقشه های حداکثر دمای ‏ماهیانه و فصلی را نسبت به تاریخ مشابه در سالهای قبل مورد بررسی قرار داد. بطور کل تولید و مقایسه این نقشه ها برای متخصصان در زمینه های کاربردی مختلف بسیار مهم و با اهمیت ارزیابی می شود. بر‬ این‬ اساس‬ سازمان‬ فضایی‬ ایران‬ با بهره گیری از ‏تصاویر ماهواره‬ سنجشی ترا و سنجنده مادیس، میانگین دمای روزانه کشور در اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ را بررسی و به معرض نمایش گذاشته است. بررسی داده های ماهواره ای نشان میدهد که میانگین دمای روزانه در اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۰، یک روند صعودی داشته در صورتیکه در اردیبهشت ۱۴۰۱ این روند صعودی دیده نمی گردد. همین طور بیشترین مقدار دما حدود ۵۰ درجه سانتی گراد در تاریخ ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۰ ثبت شده است.
نمودار میانگین روزانه دمای اردیبهشت ماه در سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱
داده‬ های‬ ‏تصاویر ماهواره ترا و سنجنده مادیس از نقشه حداکثر دمای سطح زمین در سطح کشور و مقایسه نقشه های بیشینه دمای اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ نیز نشان میدهد که بیشترین دمای ثبت شده حدود ۶۶ درجه سانتی گراد، مربوط به اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۰ است. بیشترین دمای ثبت شده در اردیبهشت ۱۴۰۱ نیز حدود ۶۵ درجه سانتی گراد است. داده های سنجش از دور نشان می دهند که مناطق غرب و شمال غربی کشور، دمای بسیار پایین تری نسبت به مناطق مرکزی و جنوب شرقی کشور دارند.
نقشه بیشینه دمای سطح زمین در اردیبهشت ماه ۱۴۰۰

نقشه بیشینه دمای سطح زمین در اردیبهشت ماه ۱۴۰۱



منبع:

1401/03/19
12:26:40
5.0 / 5
217
تگهای خبر: آینده , انرژی , تولید , سیستم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۴
آتی جو