نخ خوراکی نبات تولید شد

نخ خوراکی نبات تولید شد

به گزارش آتی جو محققان کشور موفق شدند فرمولاسیون نخ خوراکی برای استفاده در تولید شاخه نبات زعفرانی را بدست آورند.


به گزارش آتی جو به نقل از موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، دکتر قدیر رجب زاده رئیس موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی اضافه کرد: نبات یک محصول نام آشنای صنعت قنادی ایران است که از دیرباز در ایران تولید می شده و ایران بعنوان پل ارتباطی این تکنولوژی بین اروپا، آسیا و آمریکا شناخته شده است. وی با اشاره به اینکه این محصول در ایران با تنوع طعم و شکل تولید می شود، اظهار داشت: در این میان مصرف نبات زعفرانی از جذابیت بیشتری در دنیا برخوردار بوده اما هم اکنون تولید و مصرف آن با مشکلاتی مواجه می باشد. رجب زاده اضافه کرد: در همین راستا، محققان این پژوهشگاه موفق شدند که نخ خوراکی جهت استفاده در نبات را به تولید برسانند. دکتر ابراهیم فولادی مجری این طرح در مورد لزوم انجام این پژوهش هم بیان نمود: در فرایند تولید نبات زعفرانی، اضافه کردن زعفران به شربت شکر و قرارگرفتن آن در معرض حرارت می تواند سبب کاهش کیفیت متابولیت های زعفرانی آن شود. عضو هیأت علمی موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی هدر رفت زعفران باقی مانده در شربت زعفران و تأثیر منفی آن در فرایند کریستالیزاسیون نبات را از دیگر مشکلات تولید نبات دانست و اضافه کرد: هنگام مصرف شاخه نبات، باقی مانده نخ پنبه ای یا پلاستیکی اثر ناخوشایندی برای مصرف کننده دارد که استفاده از نخ خوراکی زعفرانی می تواند بعنوان چاره مشکلات شرح داده شده محسوب شود و با این روش میتوان با حفاظت از ترکیبات زعفران در دماهای بالای تولید نبات، محصولی سلامت محور، اقتصادی و مورد پسند جامعه تولید کرد. فولادی با اشاره به اینکه این صنعت احتیاج به حمایت دولت برای افزایش سرمایه گذاری بخش خصوصی دارد، افزود: صنعت نبات با سرمایه اولیه کم ضمن ایجاد اشتغال بالا، با پیشگیری از خام فروشی زعفران قابلیت ایجاد ارزش افزوده و ارزآوری برای کشور را دارد. وی در مورد نخ خوراکی ساخته شده در این کار پژوهشی اضافه کرد: در ساختار این محصول پژوهشی – کاربردی علاوه بر کربوکسی متیل سلولز از پروتئین و عصاره زعفران هم استفاده شده که با وجود ایجاد ساختار فیزیکی مناسب برای تحمل شرایط دمایی و ویسکوزیته بالا، خوراکی بوده و می تواند در تهیه محصولات غذایی دیگر هم استفاده گردد. فولادی اظهار داشت: این محصول دانش بنیان مورد توجه بخش خصوصی قرارگرفته و تولید صنعتی این محصول جدید، تنها نیازمند تغییراتی جزئی در تجهیزات تولید نبات است.


منبع:

1401/05/03
16:49:19
5.0 / 5
222
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۲
آتی جو