توسط دانشمندان دانشگاه كمبریج انجام شد؛

نخستین آزمایش درمان با پرتوی پروتون برای سرطان پستان

نخستین آزمایش درمان با پرتوی پروتون برای سرطان پستان

به گزارش آتی جو، دانشمندان در نخستین کارآزمایی در نوع خود در جهان، بیماران مبتلا به سرطان پستان را تحت پرتودرمانی با پرتوی پروتون قرار دادند که تومورها را دقیقاً هدف قرار می دهد و از مبتلا شدن به مشکلات قلبی در آینده پیشگیری می کند.



به گزارش آتی جو به نقل از ایسنا و به نقل از گاردین، هر ساله حدود ۳۰ هزار بیمار مبتلا به سرطان سینه در بریتانیا بعد از جراحی تحت پرتودرمانی قرار می گیرند. باآنکه این درمان موثر به نظر می آید، اما احتمال بروز مشکلات قلبی در آینده بر اثر آن وجود دارد.

پروفسور شارلوت کولز، استاد انکولوژی بالینی سرطان سینه در دانشگاه کمبریج می گوید: باآنکه تنها گروه بسیار کوچکی از مردم در آینده در معرض خطر مشکلات قلبی قرار می گیرند، اما همچنان این مساله می تواند یک مشکل جدی باشد.

بروز این مساله بیشتر بدین سبب است که بافت سینه و غدد لنفاوی که نیاز به پرتودرمانی یا رادیوتراپی دارند، نزدیک به قلب هستند یا بدین سبب که بیمار از قبل، مشکلات قلبی زمینه ای دارد.

اکنون یک آزمایش پیشگام، مزایای درمان با پرتوی پروتون (proton beam therapy) را آزمایش می کند. این درمان پیشرفته با بهره گیری از ذرات آبستن بجای پرتوی ایکس، تومورهای پستان را بطور دقیق هدف قرار می دهد.

اولین کارآزمایی جهان با ۱۹۲ نفر شرکت کننده

این کارآزمایی، درمان با پرتوی پروتون را با رادیوتراپی استاندارد برای بیمارانی که در معرض خطر بیشتری برای مشکلات قلبی طولانی مدت بعد از درمان رادیوتراپی هستند، مقایسه می کند.

این آزمایش ۱۹۲ نفر را در ۲۲ مکان مختلف در بریتانیا شامل می شود و بیمارانی که برای دریافت پرتودرمانی با پرتوی پروتون در نظر گرفته شده اند، در بیمارستان های کریستی یا کالج دانشگاهی لندن (UCLH) درمان می شوند.

سایران ویکرز، مشاور رادیوگرافی درمانی و پژوهشگر ارشد این پژوهش می گوید: رادیوتراپی برای سرطان سینه بسیار موثر است، اما پتانسیل درمانی با پرتوی پروتون برای کاهش احتمال مشکلات قلبی در آینده در رابطه با این درمان که می تواند در گروههای کوچکی از بیماران رخ دهد، وجود دارد.

پیش از این، پژوهشگران از درمان با پرتوی پروتون برای درمان بیماران مبتلا به تومور در داخل و اطراف مغز یا نخاع بهره برده اند.

سه بیمار مبتلا به سرطان سینه هم به عنوان قسمتی از نخستین آزمایش جهانی این روش قبلاً تحت درمان قرار گرفته اند.

پروفسور دیوید سباگ-مونتفیوره، رئیس سابق گروه پژوهشی رادیوتراپی بالینی موسسه ملی پژوهش های سرطان به گاردین اظهار داشت: در درمان پرتوی پروتون پتانسیل استفاده نشده ای وجود دارد که بطور بالقوه خطر عوارض جانبی بعد از درمان سرطان را می کاهد.

پژوهشگران امیدوارند درمان با پرتوی پروتون به گروههای رادیوتراپی این امکان را می دهد که دوز مورد نیاز رادیوتراپی را در جایی که لازم است، عرضه کنند، در صورتیکه دوز پرتوی ارسالی به قلب را به حداقل می رساند و بدون افزایش ریسک عوارض جانبی اولیه مانند قرمزی پوست و تغییر در ظاهر پستان است.

یک پیشگوی مشکلات قلبی

کیم جونز، سومین بیماری است که تحت درمان با پرتوی پروتون برای سرطان سینه به عنوان قسمتی از این آزمایش قرار می گیرد. او شیمی درمانی و بدنبال آن برداشتن پستان و غدد لنفاوی را تجربه کرده است و سپس در این کارآزمایی پذیرفته شد. ماه گذشته او درمان با پرتوی پروتون خویش را در بیمارستان کریستی به انتها رساند. جونز این درمان را عالی و بسیار آرامش بخش توصیف می کند.

در حالی که درمان با پرتوی پروتون در کشورهای دیگر بطور محدود برای درمان سرطان سینه استفاده شده است، اما تعداد شرکت کنندگان در این کارآزمایی ها اندک بوده است و هیچ کارآزمایی گزارش شده ای وجود ندارد که بطور مستقیم درمان با پرتوی پروتون را با رادیوتراپی استاندارد مقایسه کند.

کارآزمایی کنونی دوز تشعشع تحویلی به قلب را به عنوان یک «پیش بینی اولیه» مشکلات قلبی احتمالی می سنجد.







منبع:

1401/10/16
13:28:17
5.0 / 5
403
تگهای خبر: آینده , استاندارد , پژوهشگر , دانش
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۱
آتی جو