چهل و هشتمین پرواز بالگرد نبوغ بر فراز سیاره سرخ انجام شد

چهل و هشتمین پرواز بالگرد نبوغ بر فراز سیاره سرخ انجام شد

به گزارش آتی جو، بالگرد «نبوغ»، چهل و هشتمین پرواز خویش را در روز ۲۱ مارس بر فراز مریخ انجام داد.


به گزارش آتی جو به نقل از ایسنا و به نقل از اسپیس، بالگرد مریخی «نبوغ»(Ingenuity) ناسا طی چهل و هشتمین پرواز خود در روز ۲۱ مارس، بر فراز مناظر مریخ در حداکثر ارتفاع حدود ۱۲ متری پرواز کرد و به مشاهده اهداف علمی بالقوه ای پرداخت که شریک رباتیک آن، مریخ نورد «استقامت»(Perseverance) می تواند آنها را مورد بررسی قرار دهد.
برپایه گزارش پرواز مأموریت، بالگرد نبوغ در طول پرواز روز ۲۱ مارس، با حداکثر سرعت ۱۶.۷ کیلومتر در ساعت حرکت کرد و مسافت افقی حدود ۴۰۰ متر را پشت سر گذاشت که نزدیک به ۱۵۰ ثانیه طول کشید.
نبوغ که در آوریل ۲۰۲۱ به اولین ماشینی تبدیل شد که به پرواز در آسمان یک جهان بیگانه دست یافت، حالا به خوبی در آستانه رسیدن به پنجاهمین پرواز خود قرار گرفته است.
مارس، ماه مهمی برای نبوغ و اپراتورهای آن بوده است. این بالگرد مریخی نه تنها چهل و هفتمین و چهل و هشتمین پرواز خویش را در ماه مارس انجام داده، بلکه این همان ماهی است که دقیقاً یک سال زمینی از تمدید مأموریت نبوغ توسط مقامات ناسا می گذرد.
«توماس زوربوشن»(Thomas Zurbuchen)، رئیس وقت ناسا در مارس ۲۰۲۲ اظهار داشت: کمتر از یک سال پیش، ما حتی نمی دانستیم که آیا پرواز کنترل شده یک هواگرد در مریخ امکان دارد یا خیر. حالا، ما مشتاقانه منتظر مشارکت بالگرد نبوغ در دومین کمپین علمی مریخ نورد استقامت هستیم. دگرگونی از این دست در چنین دوره کوتاهی اعجاب انگیز است و یکی از تاریخ سازترین تحولات در سابقه اکتشافات هوا و فضا به حساب می آید.
بالگرد نبوغ در ۱۸ فوریه ۲۰۲۱ همراه با مریخ نورد استقامت روی سطح مریخ فرود آمد. با این حال، بالگرد نبوغ که کمتر از ۱.۸ کیلوگرم وزن دارد، نمی توانست فورا به آسمان مریخ برود. این بالگرد باید منتظر می ماند تا استقامت، آنرا به یک محل فرود مناسب در مریخ ببرد. مریخ نورد استقامت در آوریل همان سال به چنین مکانی رسید که دانشمندان ناسا آنرا به افتخار «ارویل»(Orville) و «ویلبر رایت»(Wilbur Wright)، برادران پیشگام ساخت هواپیما، آنرا «میدان برادران رایت»(Wright Brothers Field) نامیدند.
بالگرد نبوغ در پنجاه و هشتمین روز خود در سیاره سرخ، اولین پرواز خویش را به صورت خودکار و خودکنترل انجام داد. در طول پرواز، نبوغ به ارتفاع سه متری صعود کرد و حدودا ۴۰ ثانیه در جو مریخ ماند اما به صورت افقی حرکت نکرد و در عوض در همان نقطه ای که از آن بلند شد، فرود آمد. تنها سه روز بعد در ۲۲ آوریل ۲۰۲۱، نبوغ دومین پرواز و اولین گردش افقی خویش را در مریخ انجام داد و در ارتفاع پنج متری پرواز کرد و حدود ۵۲ ثانیه در هوا ماند.
گزارش پرواز نشان داده است که نبوغ با جدید ترین پرواز خود، در مجموع حدود ۱۱ هزار متر در سرتاسر مریخ سفر کرده است. این بالگرد به حداکثر ارتفاع ۱۴ متر رسیده و حداکثر سرعت آن حدود ۲۱.۶ کیلومتر در ساعت بوده است. کل زمانی که نبوغ در هوا سپری کرده، حدود ۸۴ دقیقه بوده است.
دستیابی به چنین شاهکاری در سیاره سرخ واقعا کار ویژه ای را می طلبد. نبوغ نه تنها باید بگونه ای طراحی می شد که سبک و در عین حال به اندازه ای قوی باشد که بتواند در شرایط ناملایم مریخ مقاومت کند، بلکه طراحی آن باید طوری صورت می گرفت که قدرت کافی را برای برخاستن در جو مریخ داشته باشد. این قدرت توسط تیغه های تعبیه شده در نبوغ عرضه می شود که حدود ۲۵۰۰ دور در دقیقه می چرخند. در مقایسه میتوان اظهار داشت که پره های یک بالگرد معمولی روی زمین، با سرعت ۴۰۰ تا ۵۰۰ دور در دقیقه می چرخند.
نبوغ و استقامت درحال کاوش در منطقه ای از مریخ به نام دهانه «جیزرو»(Jezero) هستند. این منطقه شامل یک بستر دریاچه باستانی و دلتای رودخانه ای است که حدود ۳.۵ میلیارد سال پیش، آب مایع زیادی را در خود جای داده بود. ناسا دهانه جیزرو را بیشتر به علت احتمال میزبانی زندگی در گذشته، برای مأموریت استقامت برگزید.




منبع:

1402/01/03
20:39:40
5.0 / 5
317
تگهای خبر: دانش , ربات , رباتیك , علم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۱
آتی جو