رویان ۲ ماه بعد از آتشسوزی چرا کسی سلول به سلول پژوهشگاه را نساخت؟

رویان ۲ ماه بعد از آتشسوزی چرا کسی سلول به سلول پژوهشگاه را نساخت؟

به گزارش آتی جو، بیشتر از دو ماه از آتشسوزی پژوهشگاه رویان می گذرد؛ حادثه ای که صدمه به مرکز درمان ناباروری مردان، سالن همایش و خسارت مالی فراوانی به این پژوهشگاه را به دنبال داشت.



به گزارش آتی جو به نقل از مهر، نیمه شب یکی از روزهای پایانی سال قبل بود که سازمان آتش نشانی تهران از وقوع آتشسوزی ساختمانی در خیابان بنی هاشم تهران اطلاع داد. آتشسوزی در پژوهشگاه رویان؛ یکی از مهم ترین نهادهای علمی و درمانی کشور اتفاق افتاده بود.
از تولد نخستین نوزاد حاصل از لقاح آزمایشگاهی تا شبیه سازی رویانا؛ نخستین گوسفند شبیه سازی شده موفق در ایران و راه اندازی بزرگ ترین بانک سلول های بنیادی خون بندناف در کشور همگی همچون دستاوردهای چشمگیر پژوهشگاه رویان بوده اند. این مرکز تحقیقاتی درمانی در بیشتر از ۳۰ سال از شروع فعالیت خود، در زمینه های مختلفی همچون درمان ناباروری، سلول درمانی و تولید دام های تراریخته و تولید محصولات زیست فناورانه متعدد فعالیت داشته است. همینطور در کنار توسعه دانش در زمینه های مختلف زیست فناوری، سالانه دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد و دکتری فراوانی در این پژوهشگاه به یادگیری و پژوهش می پردازند. همه این دستاوردها نشانگر اهمیت فراوان این پژوهشگاه هستند.
موضوع ایمنی مراکز آموزشی و پژوهشی به علت ماهیت این مراکز از اهمیت زیادی برخوردار می باشد و در کنار خطرات جانی امکان دارد سبب صدمه به زیرساخت ها و تجهیزات شود. تجهیزاتی که در سالهای اخیر به علت مشکلات مالی و همینطور قیمت بالا جایگزین کردن آنها به آسانی امکانپذیر نیست. البته چیزی که آتشسوزی رویان را از سایر وقایع این چنینی متمایز می کند اینست که منشاء آتشسوزی نتیجه بی توجهی به ایمنی نبوده، بلکه انجام پروژه ای برای افزایش ایمنی منجر به آتشسوزی در این پژوهشگاه شده است.
در پی این آتشسوزی، پژوهشگاه رویان با راه اندازی پویش «سلول به سلول، رویان را خواهیم ساخت» از مردم و خیرین دعوت کرد با شرکت در این پویش به بازسازی بخش های صدمه دیده این پژوهشگاه کمک کنند. با وجود گذشت بیشتر از دوماه از این واقعه، رسانه ها به ابعاد مختلف این حادثه، میزان صدمه و موفقیت پویش نپرداخته اند. در این راستا در گفتگو با دکتر روح الله فتحی؛ معاون آموزشی پژوهشگاه رویان و مسئول پویش «سلول به سلول، رویان را خواهیم ساخت» به بررسی ابعاد این آتشسوزی پرداختیم.

تکنسین های شرکت مورد تائید آتش نشانی سبب آتشسوزی شدند!

دکتر روح الله فتحی در گفتگو با خبرنگار مهر، در مورد حادثه آتشسوزی پژوهشگاه رویان اظهار داشت: پژوهشگاه رویان برای افزایش ایمنی و پیشگیری از حوادث احتمالی با همکاری یکی از شرکتهای مورد تایید آتش نشانی مبادرت به نصب سیستم اطفای حریق در قسمت های مختلف پژوهشگاه کرده بود. سیستم های اطفای حریق در مراکز درمانی پژوهشگاه نصب شده بود، در اواخر این پروژه هنگامی که تکنسین های این شرکت، درحال کار در بخش فوقانی سالن همایش های پژوهشگاه بودند، به دلیل رعایت نکردن مسایل ایمنی آتشسوزی اتفاق می افتد.

وی اضافه کرد: به علت اینکه سالن همایش محلی است که در آن مواد با قابلیت اشتعال بالا مانند پارچه، اسفنج، کفپوش و… وجود داشت، آتش به سرعت شعله ور شد و چون این اتفاق در ساعت یک و نیم صبح رخ داد، تا وقتی که مسؤلان متوجه آتش شوند، متاسفانه مدت زمانی طول کشید.

بخش جنین شناسی و جنین ها صدمه ای ندید

معاون آموزشی پژوهشگاه رویان با اشاره به اینکه هنگام آتشسوزی بخش درمان ناباروری مردان پژوهشگاه صدمه می بیند، افزود: خوشبختانه این اتفاق حادثه جانی نداشت و بخش های تحقیقاتی و همینطور بخش های جنین شناسی که اهمیت بسیار زیادی دارند، صدمه ای ندیدند.
فتحی ضمن اشاره به این که آتش نشانی در عرض ۵ تا ۶ دقیقه به پژوهشگاه رسید، اظهار داشت: عملیات اطفای حریق توسط آتش نشانی تا بامداد طول کشید و با عنایت به اینکه مرکز درمان ناباروری مردان بامداد همان روز ۴۰ مراجع کننده داشت، همکاران ما به شکل جهادی سایر بخش های درمان را به کار گرفتند و از ساعت ۷ بامداد خدمات رسانی به بیماران را شروع کردند.
وی تصریح کرد: به واسطه کار جهادی و خالصانه همکاران و پشتیبانی دکتر احمد وثوق معاون درمان پژوهشگاه، بامداد بعد از آتشسوزی کار همه بیماران انجام شد و بیماران نتیجه خوبی گرفتند.

آسیب چند صد میلیارد تومانی به تجهیزات پژوهشگاه

معاون آموزشی پژوهشگاه رویان ضمن اشاره به راه اندازی پویش «سلول به سلول، رویان را خواهیم ساخت» اظهار داشت: ما به دنبال این حادثه پویشی آغاز کردیم و از خیرین و مسؤلان درخواست کردیم پژوهشگاه رویان را در بازسازی بخش های صدمه دیده یاری کنند.
وی در مورد صدمه های وارده به پژوهشگاه به دنبال آتشسوزی اظهار داشت: تجهیزات درمانی و آزمایشگاهی پژوهشگاه در قسمت مرکز ناباروری مردان پژوهشگاه صدمه جدی دیده و از بین رفته است و بر مبنای برآوردها به دنبال آتشسوزی چند صد میلیارد تومان صدمه به تجهیزات وارد شده است.

از پویش «سلول به سلول، رویان را خواهیم ساخت» استقبال نشد

فتحی ضمن اشاره به این که استقبال از پویش سلول به سلول رویان را خواهیم ساخت؛ آن طور که پیشبینی می کردیم نبود، اضافه کرد: وعده هایی جهت کمک به پژوهشگاه رویان از جانب جهاد دانشگاهی، نهادهای دولتی، غیر دولتی و هم خیرین داده شده که در انتظار اختصاص آن هستیم.
وی ضمن اشاره به خدماتی که رویان در سالهای مختلف به جامعه عرضه کرده است، اظهار داشت: هم اکنون خدمت رسانی در حال انجام می باشد و همکاران پژوهشگاه رویان با وجود مسائلی که وجود دارد، به شکل جهادی درحال خدمت رسانی هستند.

از خاکستر شدن آینده علمی جلوگیری کنیم

به گزارش آتی جو به نقل از مهر، آتشسوزی رویان تنها یکی از موارد مختلف در سالهای اخیر است. از دانشگاه شریف تا دانشگاه اصفهان؛ لابراتوار های تخصصی بارها گرفتار حادثه شده اند که میلیاردها دلار خسارت مالی و گاه حتی با خسارت جانی همراه بوده اند.
آتش سوزی در رویان نه یک حادثه تلخ بلکه هشداری جدی برای وضعیت ایمنی مراکز علمی و پژوهشی کشور است. پژوهشگاه ها نه فقط مراکز تولید و زایش علم، بلکه مراکز تولد امیدند؛ امید به درمان، امید به آینده و توسعه علمی کشور. شاید وقت آن رسیده باشد که یک طرح ملی برای ایمن سازی، پایش مستمر و آموزش پرسنل در دستور کار قرار گیرد. چون که اگر امروز به ایمنی در مراکز علمی توجه نشود، فردا امکان دارد سال ها پژوهش و بخشی از آینده علمی کشور خاکستر شود.

1404/02/24
09:48:43
5.0 / 5
14
تگهای خبر: آموزش , آینده , تحقیقات , تخصصی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

آتی جو