كارشناس مسئولیت اجتماعی مطرح كرد

افزایش شمار گردشگران جزیره هرمز به یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر طی ۴ سال

افزایش شمار گردشگران جزیره هرمز به یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر طی ۴ سال

به گزارش آتی جو، کارشناس مسئولیت اجتماعی از افزایش شمار گردشگران جزیره هرمز از 20 هزار نفر به یک میلیون و 300 هزار نفر آگاهی داد و اظهار داشت: این افزایش طی 4 سال بدون هیچ هزینه کرد دولتی رخ داد.


به گزارش آتی جو به نقل از ایسنا، اردشیر گراوند، در نشست تخصصی «روایت هایی از مسئولیت اجتماعی» همایش ملی «تجارب مسئولیت اجتماعی در ایران» در تالار افشار دانشگاه تهران اظهار داشت: ما در سال ۱۳۷۶ مطالعات جزیره هرمز را انجام دادیم، بعد از گذشت ۱۰ سال مطالعه مجددی انجام شد که هنوز هرمزگان با همان مشکلات مواجه بود و دریافتیم برای اثربخش بودن مطالعات مداخله هم نیاز است.
وی اضافه کرد: بر طبق سفارش بنیاد برکت در سال ۱۳۹۶ مطالعه ای در جزیره هرمز انجام ش؛د مشروط بر اینکه همه امور و مداخله در آن به ما واگذار شود که بعد از توافق مطالعات و مداخله انجام شد.
گراوند اشاره کرد: هرمز در سال ۱۳۹۶ حدود ۲۰ هزار نفر توریست در سال داشت، پس از چهار سال این تعداد به یک میلیون و ۳۰۰ هراز توریست رسید، بدون اینکه یک ریال از پول دولت در این منطقه هزینه شده باشد.
در ادامه این جلسه تخصصی دکتر روح الله نصرتی، معاون فرهنگی دانشگاه تهران در سخنانی با موضوع «گفتمان مسئولیت اجتماعی و بازگشت به اقتصاد انسانی» اظهار داشت: استانداردهایی در عرصه مسئولیت اجتماعی شرکتها تعریف شده که در خیلی از شرکت های بزرگ به یک نشانه بزرگ بر اساس تعهد آن شرکت در قبال جامعه، تبدیل گشته است.
وی ادامه داد: اگر این زمینه را با شرایط اقتصاد خاص جامعه خود بررسی نماییم مشخص می شود که مقداری از مطالب بیان شده دور هستیم؛ یعنی وضعیتی که در جامعه ما با چیزی که در جهان تجربه کرده اند، فاصله داریم.
معاون فرهنگی دانشگاه تهران تصریح کرد: مسئولیت اجتماعی در اشکال پیش پا افتاده گاهی حتی بصورت امتیاز ویژه مطرح می شود، اما واقعیت این است که کنش آن بسیار عمیق تر است.

نابودی محیط زیست علت توجه رو به افزایش به موضوع مسئولیت اجتماعی در کشور

دکتر میترا عظیمی، استاد دانشگاه علامه طباطبایی هم در قالب «تجارب ملی و بین المللی مسئولیت اجتماعی طرح موفقیت ها و شکست ها» اشاره کرد: علت آنکه موضوع مسئولیت اجتماعی در سالیان اخیر در کشور ما اهمیت جدی پیدا کرده این است که به قدر زیاد از منابع محیط زیست مناسب استفاده نکرده ایم و به عبارتی بسیاری از منابع را نابود یا تمام کردیم.
وی ادامه داد: در طرح های قبلی پیوست اجتماعی و زیست محیطی یک پیوست لوکسی بوده؛ اما حالا به عنوان موضوع اجتناب ناپذیر و الزام آور است.
در ادامه دکتر سیدفضل الدین موسوی، استاد دانشگاه آزاد واحد علوم تحقیقات به موضوع «شناسایی ابعاد و مولفه های مسئولیت اجتماعی استان زنجان» پرداخت و اظهار داشت: ما باید به سوی تبدیل گفتمان ها و مدلها به روشمندی حرکت نماییم تا مشکل را برطرف کند؛ حتی اگر روش هایی مشکل را حل نکند سودمند نیستند.
وی اضافه کرد: ما در چند منطقه آزاد کشور تفکر مسئولیت اجتماعی تبیین و ایجاد کردیم و در سازمان منطقه آزاد کیش موفق شدیم مشکلات را برطرف نماییم و درحال ایجاد یک نظام حکمرانی مسئولیت پذیری اجتماعی در منطقه هستیم.

انجام بالاتر از ۱۶۰۰ اقدام متنوع در قالب مسئولیت اجتماعی در شهرداری تهران

سیدمحمد نقیب، مدیرعامل سازمان خدمات و مشارکت های اجتماعی شهرداری تهران به عنوان آخرین سخنران این جلسه تخصصی در قالب ارائه تجربه «دبیرخانه مسئولیت اجتماعی شهرداری تهران» پرداخت و اظهار داشت: شهرداری تهران از سال ۱۳۹۶ تا ۱۴۰۳ بالاتر از هزار و ۶۰۰ اقدام متفاوت انجام داده است.
وی ادامه داد: زخم های باز بین ۳۰۰ تا ۵۰۰ هزار تومان در روز هزینه دارد که شهرداری تهران آنرا پذیرفته است.
مدیرعامل سازمان خدمات و مشارکت های اجتماعی شهرداری تهران اضافه کرد: شمار قابل توجهی از اقلام دانش آموزان تهرانی را در در طول این سال ها تامین کرده است.
نقیب با اشاره به اقدامات سلامت بهداشت روان اظهار داشت: سال قبل برای ۲۰۰۰ کودک کار سنجش روان انجام شد

مسئولیت اجتماعی، از عوامل اصلی توسعه

در ادامه نشست های تخصصی همایش ملی «تجارب مسئولیت اجتماعی در ایران»، دکتر رضا صفری شالی، دانشیار دانشگاه خوارزمی در نشست تخصصی «فرهنگ، آموزش و ترویج مسئولیت اجتماعی» در تالار افشار دانشگاه تهران مطالب خودرا با موضوع «مسئولیت اجتماعی اشخاص حقیقی و حقوقی به مثابه وظیفه شهروندی» بیان کرد و به نقش و جایگاه مسئولیت اجتماعی در سرمایه اجتماعی پرداخت.
وی با بیان اینکه سرمایه اجتماعی یک دارایی نامشهود است و حلقه های زنجیره سرمایه اجتماعی، مسئولیت اجتماعی است، در ادامه تصریح کرد: مسئولیت اجتماعی در جامعه امروز یکی از عوامل اصلی توسعه است و جزو وظایف هر شهروند شمرده می شود.
دکتر پروین صولتی، هم از سخنرانان آخرین نشست تخصصی مطالب خودرا با عنوان «برنامه درسی مسئولانه، نگاهی برای تحقق اهداف مسئولیت اجتماعی و توسعه پایدار در سازمان ها» بیان کرد.
«تبیین روان شناختی روابط مسئولیت اجتماعی و تاب آوری سازمانی در بستر توسعه» از طرف دکتر بهروز نظری بوژانی در این جلسه تخصص ارائه شده است.
در آخر این جلسه تخصصی رضا جمشیدی از فعالان رسانه ای با موضوع «حوزه ارتباطات، اطلاع رسانی در مسئولیت اجتماعی» بیان کرد و اظهار داشت: رسانه ها باید توجه جدی تری به رصد، پایش و ارزیابی موضوع مهم مسئولیت اجتماعی داشته باشند و به این مساله بپردازند که اقدامات انجام شده دراین خصوص چه مقدار موثر بوده است؟



منبع:

1404/02/31
13:35:06
5.0 / 5
18
تگهای خبر: آموزش , استاندارد , بین المللی , تحقیقات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۳
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

آتی جو