توسط برگزیده جایزه مصطفی محقق شد؛

مبارزه با باكتری­های كشنده و مقاوم در برابر آنتی بیوتیك­ها

مبارزه با باكتری­های كشنده و مقاوم در برابر آنتی بیوتیك­ها

آتی جو: دانشمند برگزیده جایزه مصطفی(ص) در جهت مبارزه با باكتری­های كشنده و مقاوم در برابر آنتی بیوتیك­ها تحقیقاتی انجام داد.



به گزارش آتی جو به نقل از ستاد ارتباطات و اطلاع رسانی جایزه مصطفی(ص)، تیم تحقیقاتی بین المللی به سرپرستی پروفسور جكی یینگ؛ برگزیده جایزه مصطفی(ص) ۲۰۱۵ و رئیس و بنیانگذار مسلمان موسسه مهندسی زیستی و فناوری نانو(IBN) سنگاپور، موفق به طراحی و ساخت نوعی مولكول تركیبی شده ­اند كه قادر به از بین بردن پنج گونه باكتری كشنده مقاوم در برابر دارو است.
جامعه محققان با استفاده از بسپار (پلیمر) ­های تركیبی، به دنبال پیدا كردن جایگزینی مناسب برای آنتی بیوتیك­ها هستند. با این وجود بسپارهای ضد میكروبی كه تا به امروز تولید شده ­اند برای مصارف درمانی بیش از اندازه سمی هستند، از لحاظ زیستی تجزیه ناپذیرند و تنها می ­توانند نوع خاصی از باكتری را از بین ببرند.
یك بسپار به این صورت سبب از بین رفتن باكتری­ها می­ شود كه در ابتدا به سلولی كه میكروب در آن قرار دارد نزدیك شده و به آن می ­چسبد، سپس در غشاء سلول نفوذ كرده و به سیتوپلاسم می­رسد. در این مرحله بسپار باعث جدا شدن محتوای درونی سلول (پروتئین­ها و ژن­ها) شده كه این مورد به مرگ سلول منجر خواهد شد.
باكتری­های ضد آنتی بیوتیك سالانه باعث مرگ ۷۰۰ هزار نفر در دنیا می ­شوند. در صورتی كه روند كاهش اثرگذاری آنتی بیوتیك­های كنونی ادامه دار باشد در سال ۲۰۵۰ این رقم به سالانه ده ملیون نفر افزایش پیدا خواهد نمود. اكنون این تیم تحقیقاتی متشكل از دانشمندانی از سنگاپور، آمریكا و چین در حال طراحی و تولید گونه جدیدی از بسپار­های ضد میكروب به نام پلی­كربنات­های گوانیدین (نوعی ماده شیمیایی كه ساختاری بلورین دارد) هستند. این بسپارها دارای فرمول كشنده منحصر به فردی هستند كه می­توانند انواع مختلفی از باكتری­های ضد دارو را از بین ببرند. این بسپارها از لحاظ زیستی تجزیه پذیرند، سمی نبوده و برای سلول­های بدن انسان خطری ندارند.
پروفسور یینگ معتقد می باشد جامعه جهانی به تولید ماده­های ضد میكروبی نوین كه در مبارزه با باكتری­های ضد آنتی بیوتیك كارآمد باشند نیاز اساسی دارد. باكتری­ها به جدیدترین و قویترین آنتی بیوتیك­های تولید شده كه تنها به بیماران آلوده به باكتری­های مقاوم به آنتی بیوتیك­های موجود تزریق می­ شود هم از خود مقاومت نشان می­ دهند كه این مسئله سبب وخیم­تر شدن وضع موجود شده است.
این تحقیق با همكاری دانشكده علوم پزشكی و سلامت دانشگاه داكوتا شمالی (North Dakota) آمریكا و نخستین بیمارستان وابسته به دانشكده پزشكی دانشگاه ججیانگ (Zhejiang University) چین، انجام شده است.

1397/01/27
15:51:52
5.0 / 5
5174
تگهای خبر: آمریكا , تحقیقات , دانش
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۱
لینک دوستان آتی جو
آتی جو