دبیر ستاد توسعه فناوری انرژی معاونت علمی:
فناوری های حوزه انرژی متناسب با نیاز كشور توسعه می یابد
آتی جو: تهران- دبیر ستاد توسعه فناوری حوزه انرژی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تصریح كرد: فناوری های راهبردی حوزه انرژی متناسب با نیازهای كشور توسعه می یابد.
به گزارش روز یكشنبه گروه علمی ایرنا از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، سیروس وطنخواه درباره فناوری های اولویت دار این حوزه برای كشور اظهار نمود: گستردگی حوزه انرژی و زنجیره ارزش آن شامل منابع، تولید، انتقال، توزیع و مصرف انرژی سبب شده كه توسعه سبد بسیار متنوعی از فناوری ها مورد نیاز كشور باشد.
وی اضافه كرد: با این حال چون ستاد انرژی موظف به توسعه فناوری های راهبردی متناسب با نیازهای اساسی كشور است، ازاین رو بر مبنای اولویت بندی انجام شده توسعه فناوری هایی را مد نظر دارد.
وطنخواه در ادامه، فناوری هایی همچون اینترنت اشیا و كاربرد آن در بهینه سازی انرژی بخصوص در بخش ساختمان، وسایل نقلیه برقی، فناوری استفاده از RDF در صنعت بخصوص صنعت سیمان، بومی سازی تولید مواد شیمیایی و كاتالیست ها، ارتقای تولید و ازدیاد برداشت، شبكه هوشمند و نرم افزارهای بازار برق، سامانه های ذخیره سازی انرژی، نسل سوم سلول های خورشیدی و كاربرد فناوری بلاك چین در حوزه انرژی را در اولویت ستاد دانست.
وی ضمن تاكید بر ارتقای هرچه بیشتر سطح آموزش در این حوزه، هدف از آموزش ارتقای سطح دانش، آگاهی و مهارت های نیروی انسانی برای پاسخ دادن به یك نیاز دانست و اظهار داشت: ازاین رو سطح آموزش بایستی متناسب با آن نیاز باشد.
دبیر ستاد توسعه فناوری حوزه انرژی معاونت علمی اضافه كرد: اگر امروز ارتباط موثر و در هم تنیده بین دانشگاه و صنعت ما وجود ندارد، شاید دلیل آن متناسب نبودن محتوا و كیفیت آموزش و در نتیجه نیروی انسانی تربیت یافته با نیازهای صنعت است.
وی همینطور بیان كرد: زنجیره صنعت و دانشگاه باید نهادینه شود و نیازهای صنعت موضوعات پژوهشی و تحقیقات در مراكز پژوهش و دانشگاهی قرار گیرد. كشش بازار باید فشار علم و فناوری را تولید كند.
وطنخواه اضافه كرد: از جانب دیگر بعضی از صنایع هم به علت عدم حركت به سمت نوآوری و تحقیق و توسعه متناسب با تحولات جهانی، بستر مناسبی برای حضور نیروی انسانی متخصص و ماهر نخواهد بود.
وی با بیان این كه هم اكنون توسعه شركت های دانش بنیان می تواند خلا موجود در این زمینه را پر كند اظهار داشت: از جانب دیگر كمیت و كیفیت محتوای آموزشی در آموزش عالی بایستی متناسب با نیازهای اقتصاد دانش بنیان و زیست بوم كارآفرینی كشور به روز شده و ارتقا یابد.
دبیر ستاد توسعه فناوری حوزه انرژی معاونت علمی اظهار داشت: به نظر می رسد اقدامات انجام شده هنوز نتوانسته است در نهادینه كردن زنجیره علم، فناوری و تولید كافی و موفق باشد.
علمی ** 1836 **2017
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب