تولید لیوان یكبار مصرف سبز با فناوری نانو

تولید لیوان یكبار مصرف سبز با فناوری نانو

به گزارش آتی جو یك محقق ایرانی با همكاری محققان خارجی موفق به تولید لیوان یك بار مصرف سبز با نانوسلولز شدند.



به گزارش آتی جو به نقل از ستاد توسعه فناوری نانو، امیر عاملی و همكارانش در دانشگاه ایالتی واشنگتن موفق به عرضه تركیبی جایگزین برای فوم پلی استایرن شدند، آنها ماده ای زیست سازگار برای این كار عرضه كردند كه ریشه گیاهی دارد.
نانوبلورهای سلولز ماده اصلی این فوم هستند، سلولز فراوان ترین ماده موجود در گیاه است. در این روش از یك فرایند زیست سازگار برای تولید فوم استفاده شده كه در آن به جای حلال ها و مواد شیمیایی، از آب استفاده می شود. قبل از این تلاش هایی برای تولید جایگزین گیاهی مبتنی بر سلولز برای فوم پلی استایرن انجام شده بود اما محصول نهایی كارایی پایینی داشت.
در این پروژه محققان از ماده ای استفاده كردند كه ۷۵ درصد آنرا نانوبلورهای سلولز تشكیل می دهد. این نانوبلورها از پالپ چوب ایجاد می شود كه با اضافه شدن به پلی وینیل الكل، تبدیل به فوم موردنظر می شود. پلی وینیل الكل یكی از پلیمرهایی است كه به نانوبلورهای سلولز متصل می شود.
فومی كه این گروه تحقیقاتی تولید كرده است دارای ساختار سلولی یكنواخت و همینطور عایق است. این اولین باری است كه محققان فوم گیاهی می سازند كه عملكرد آن از فوم پلی استایرن بهتر است. این فوم گیاهی بسیار سبك بوده و تا ۲۰۰ برابر وزن خویش را تحمل می كند بدون اینكه تغییر شكل دهد. این فوم گیاهی به راحتی در طبیعت تجزیه می شود و در صورت سوختن، خاكستر آلاینده تولید نمی نماید.
به اعتقاد محققان این پروژه، این محصول یكی از پتانسیل های كاربردی نانوبلورهای سلولز است كه می توان كاربردهای صنعتی گوناگونی از نانوبلورهای سلولز انتظار داشت.
فوم گیاهی با استفاده از نانوبلور سلولز ساخته شده است كه به كمك آن می توان ظروف یكبار مصرف زیست سازگار با دوام بالا تولید كرد. این ظروف تا ۲۰۰ برابر وزن خویش را تحمل كرده و به آسانی در طبیعت تجزیه می شوند. عملكرد این ظروف یكبار مصرف از ظروف پلیمری رایج بالاتر بوده و در اثر سوختن گاز یا خاكستر سمی تولید نمی كنند.
فوم پلی استایرن ماده ای استخراج شده از تركیبات نفتی است كه در تولید خیلی از ظروف یكبار مصرف نظیر لیوان استفاده می شود. این ماده از اجزا بسیار سمی ایجاد می شود و بعد از استفاده باید به صورت مصنوعی تجزیه شود چون كه در طبیعت پایدار می باشد. زمانی كه فوم پلی استایرن سوزانده شود، گازهای سمی تولید می كند.
نتایج این پروژه در چارچوب مقاله ای در نشریه Carbohydrate Polymers. به چاپ رسیده است.

1398/03/09
13:57:05
5.0 / 5
4526
تگهای خبر: تحقیقات , توسعه , تولید , چاپ
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۴
آتی جو